Actualitat

05/09/2016

​​​Nova campanya #AssociativaMent per sensibilitzar sobre suïcidi juvenil

Des de l’àrea de salut mental del CNJC iniciem una campanya online amb motiu del dia mundial per la prevenció del suïcidi, i ens agradaria comptar amb la vostra complicitat!
 
Del 8 al 26 de setembre ens proposem donar visibilitat al suïcidi juvenil, que ja és la primera causa de mortalitat prematura entre els i les joves de 25 a 34 anys. Creiem que el fet de no parlar-ne obvia que aquesta és una qüestió de salut pública que ens afecta principalment a les persones joves, i per això ens proposem aportar dades i elements que fomentin el debat des de la perspectiva jove i associativa.
 
I si us esteu preguntant com podeu implicar-vos des de les vostres associacions, aquí us deixem algunes propostes:
 
  • Compartiu recursos propis que ja hagueu desenvolupat des de la vostra entitat, si heu treballat amb anterioritat la qüestió, sota el hashtag #AssociativaMent
  • Ajudeu-nos a difondre els recursos que hem elaborat des del CNJC. Els publicarem a partir del 8 de setembre i trobareu des d’infografies amb dades clau sobre el suïcidi juvenil fins a fitxes per dur a terme activitats de sensibilització sobre aquesta temàtica.
  • Escriviu i compartiu els vostres consells per treballar l’educació emocional a les entitats omplint la següent plantilla i compartint-la a les xarxes socials i/o canals que considereu oportuns. Un cop la tingueu omplerta, guardeu-la com a imatge per poder compartir el consell per xarxes socials. Un cop acabada la campanya, recollirem tots els vostres consells a la web del CNJC!
  • Recordeu utilitzar el hashtag #AssociativaMent !
 
I per acabar la campanya… us animem a venir al taller que organitzem amb Obertament: Trenquem tabús! Parlem de suïcidi. Serà el dia 26 de setembre a les 18h a l’Aula 2 de la Facultat de Medicina de l’Hospital Clínic (Carrer de Casanova, 143, 08036, Barcelona).  Aquest taller gratuït està dirigit a totes aquelles persones joves interessades en aprofundir en la prevenció del suïcidi via l’educació emocional, així com tractar qüestions de salut mental des d’una perspectiva desestigmatizadora. Per participar-hi simplement cal omplir el següent formulari.
 

Subscriu-te!