12/09/2018

10S: Contra el suïcidi juvenil!

El suïcidi juvenil és la primera causa de mort de les persones joves entre els 15 i els 34 anys a Catalunya. El tabú que s’amaga rere aquesta realitat, així com l’estigma en la salut mental i emocional no ajuden a posar remei a aquesta qüestió, sinó que l’agreugen.

Per aquest motiu, des del CNJC impulsem diversos projectes i iniciatives per a promoure la salut emocional i el paper de l’educació en la gestió dels sentiments. L’any passat vam dur a terme un gran acte amb una taula rodona per trencar el silenci i plantar cara al suïcidi juvenil. Aquest 2018 hem organitzat la segona edició del curs “Cuidem-nos” per treballar la salut emocional en el context dels espais associatius.

El proper mes de setembre publicarem una guia de prevenció del suïcidi juvenil i acompanyament del dol amb el títol de “Encarem el suïcidi juvenil”.  Aquest recurs pretén fer una radiografia de l’estat actual del suïcidi juvenil i abordar el tema en profunditat. La guia es divideix en dos grans blocs: el primer, centrat en la sensibilització i la prevenció, posant el focus en la salut mental i emocional; i el segon, focalitzat en l’acompanyament i el dol.

En motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi el CNJC vam col·laborar en un article del Diari ARA
Llegiu-lo aquí!

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.