Actualitat

12/08/2017

12A: Dia Internacional de la Joventut

El 12 d'agost se celebra el Dia Internacional de la Joventut, impulsat per les Nacions Unides. El tema d’aquesta edició és ‘Young Building Peace’ i se centra en el reconeixement de les persones joves com a actores crítiques en la prevenció de conflictes i construcció d'una societat justa. 

Actualment hi ha més de 600 milions de joves que viuen en països afectats per conflictes armats o bé es troben afectades per múltiples violències. Les persones d’entre 15 i 29 anys són el col·lectiu més afectat per la violència armada, i la situació es veu agreujada en el cas de les noies joves, que corren un risc especial en relació a l’abús i l’explotació física i sexual.

Davant aquesta situació, són nombrosos els moviments socials i polítics liderats per joves que es dediquen a la construcció de la pau i la prevenció de conflictes en àmbit local i nacional. El seu objectiu és bastir societats més pacífiques, democràtiques i inclusives, i erradicar l’exclusió social de la joventut en les esferes política, econòmica i social.

El CNJC es suma a la causa del Dia Internacional de la Joventut per donar suport a totes aquestes persones joves que treballen per la justícia global. I amb el tema d'enguany, creiem imprescindible destacar la tasca de l'associacionisme educatiu, centrat en la participació col·lectiva i voluntària i la responsabilitat. A través de l'educació en valors d'infants i joves, posa un gra de sorra més a la construcció de la pau! 

Subscriu-te!