13/03/2019

Estudiar avui per no existir demà? 15M: Vaga pel clima

Aquest 15 de març el CNJC donem suport a la Vaga d’estudiants pel clima! 
Seguint l’exemple de Greta Thunberg, el moviment #FridaysForFuture arriba a casa nostra de la mà de diferents col·lectius i organitzacions estudiantils. El canvi climàtic no és una problemàtica aliena a la nostra societat. Estem acabant amb la vida del planeta i això significa que el jovent no tenim futur.

Des dels moviments d’estudiants a Catalunya, a partir de plataformes com les de Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona, s’ha convocat a una vaga estudiantil el proper divendres 15 de març, en el context d’una mobilització d’abast mundial.

La vaga és un exemple d’empoderament juvenil per la defensa del futur, no només del planeta, sinó de tota una generació. Els motius i exigències que ens porten a sumar-nos a la vaga són el replantejament d’un sistema econòmic que no té cura del medi ambient i que porta al col·lapse, una mobilització conjunta de tota la ciutadania, la corresponsabilització de la problemàtica que conscienciï a la societat per canviar els hàbits en relació a la petjada ecològica, i per últim, instem a les grans empreses i les responsabilitats polítiques que es prenguin seriosament el canvi cimàtic i que comencin a prendre urgentment mesures per posar-hi fre abans no sigui massa tard.

Quin sentit té estudiar avui en un món inhabitable demà?

Principals convocatòries al país aquest 15/03:
Barcelona: 12h | Plaça Universitat
Lleida: 12h | Pl. Víctor Siurana
Girona: 12.30h | Pl. Pompeu Fabra
Tarragona: 14h | Pl. de la Font
Vic: 18h | Pl. Major

A la galeria trobareu els cartells de les convocatòries.
Més informació a Fridays For Future i a Juventud x el Clima

#GlobalClimateStrike #FridaysForFuture

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.