10/01/2011

1a edició de l'ÀGORA JOVE

El CNJC s’ha proposat articular un nou model de participació i treball en xarxa de les entitats que serveixi per avançar en la creació de discurs entorn a diferents àmbits de la realitat juvenil actual. És amb aquest propòsit que neix la trobada d’entitats ÀGORA JOVE.QUÈ ÉS L’ÀGORA JOVE?

El CNJC s’ha proposat articular un nou model de participació i treball en xarxa de les entitats que serveixi per avançar en la creació de discurs entorn a diferents àmbits de la realitat juvenil actual. És amb aquest propòsit que neix la trobada d’entitats ÀGORA JOVE.

La idea és poder fer tres trobades Àgora Jove al llarg de cada curs, i que cadascuna d’elles se centri en una temàtica juvenil.

La primera edició de l’ÀGORA JOVE tindrà lloc els dies 29 i 30 de gener a l’alberg de Coma-ruga i se celebrarà sota el lema Joves i treball: què podem fer per no viure pitjor que els nostres pares?

L’accés al treball i les condicions laborals són elements clau per a l’emancipació de les persones joves. L’actual context de crisi mundial ha agreujat la situació, incrementant les dificultats d’accés i empitjorant les condicions de treball, fet que ha provocat un augment de les situacions de vulnerabilitat econòmica i social de les persones joves i un increment de dificultats per la seva emancipació.

OBJECTIUS

- Posar les bases d’un model fort de participació i de creació de discurs entre les entitats membres del CNJC, des d'una perspectiva transversal i des de la multiplicitat d'interessos i punts de vista de les entitats.

- Promoure una anàlisi compartida de la realitat juvenil en relació a la temàtica del treball i l’ocupació, que ens permeti avançar i aprofundir en el discurs, sobretot a nivell conceptual i a llarg termini.

- Identificar les idees bàsiques que comparteixen les entitats del CNJC sobre treball i ocupació, mantenint el consens entre les mateixes, i de manera que totes s'hi puguin sentir identificades.

COM ES TREBALLARÀ?

Mitjançant la creació d’un espai de relació i debat on totes les entitats del CNJC puguin participar i aportar continguts. Es dinamitzarà amb una metodologia participativa i vivencial facilitada pel grup de formadors del CNJC.

L’Àgora Jove s’articularà entorn a diferents moments de treball que inclouran la dimensió formativa, els debats i la participació, així com el treball en grups. El programa d’activitats de la trobada i la resta d’informacions us l’enviarem a principis de gener.

QUI HI POT PARTICIPAR?

El CNJC es planteja l’Àgora Jove com un espai de participació clau de les entitats del Consell. Tanmateix també està obert a altres entitats del moviment associatiu juvenil i altres persones joves interessades.

ON I QUAN ES FARÀ?

Aquesta primera edició de l’Àgora Jove tindrà lloc a l’Alberg de Joventut de Coma-ruga els dies 29 i 30 de gener de 2010.

I DESPRÉS DE LA TROBADA, QUÈ?

La idea no és tancar la trobada amb propostes concretes de mesures o accions, sinó que el que es busca és compartir una visió entorn a un àmbit de la realitat juvenil, en aquest cas sobre treball i ocupació. El resultant de l’Àgora jove servirà per articular el discurs i el treball del CNJC entorn a la temàtica a mig termini.

Durant els mesos posteriors a la trobada el treball del Consell es focalitzarà a analitzar amb deteniment aquells aspectes claus de la problemàtica detectats durant la torbada. Un cop el Consell tingui un discurs fort i tingui una anàlisi de la realitat juvenil sobre la temàtica es podrà fer una millor difusió i una millor interlocució i es podrà incidir amb més força en les polítiques de treball i joves.

COM INSCRIURE’S A LA TROBADA?

Les places són limitades amb preferència per les entitats membres del CNJC. Es permetrà l’assistència d’un màxim de 2 persones per entitat (si finalment sobren places aquesta quota es podria ampliar)

L’Assistència a l’Àgora Jove és gratuïta pels membres de les entitats del Consell. Per la resta de persones el preu és de 5 euros (en el cas que hagueu de pagar aquests 5 euros us podeu posar en contacte amb nosaltres envaint un correu a consell@cnjc.cat o bé trucant al telèfon 93 368 30 80).

El termini per les inscripcions ja està obert i durarà fins el dia 21 de gener. Us adjuntem una fitxa perquè pugueu formalitzar la vostra inscripció.

US ESPEREM A TOTES I A TOTS A LA PRIMERA EDICIÓ DE L’ÀGORA JOVE!

Documents adjunts 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.