02/07/2020

28J: 51 anys d'Stonewall | Unim els colors de totes les lluites

Aquest cap de setmana hem celebrat el 28 de juny, dia per l'alliberament afectiu, sexual i de gènere. Enguany, hem sortit als carrers per commemorar els 51 anys d'Stonewall i volem que aquesta diada recuperi el seu esperit de lluita. El primer orgull va ser una revolta, liderada per dones trans racialitzades i veiem imprescindible capgirar els models identitaris que volen convertir la diversitat en un nínxol de mercat. 

Dissabte 27 de juny vam sortir als carrers, a diferents punts del territori a reivindicar el 28J, a desconfinar els nostres drets des de la diversitat sexual i de gènere. Per posar la vida al centre i unir totes les lluites que ens poden oferir un horitzó d'emancipació social! I ho vam fer assistint també a la manifestació històrica a la ciutat de Barcelona, que va estar marcada per un esperit transversal per tal d'unir totes les lluites en una, ja que la lluita pels drets de les persones LGBTI també és la lluita antiracista, per un habitatge digne, contra la precarietat laboral, per uns serveis públics i per la justícia climàtica.

En els temps que corren, en què l'extrema dreta avança amb impunitat i el feixisme i el racisme guanyen terreny als carrers, volem reivindicar que, ara més que mai, cal prendre partit per tal de frenar els discursos d'odi. I en aquesta línia, també exigim a les institucions que apliquin mesures per combatre la discriminació del colectiu LGBTI, començant per aprovar el reglament que permeti el desplegament de la Llei 11/2014 contra l'LGBTI-fòbia. Sense aquest reglament la llei és paper mullat. És qüestió de voluntat política!

Tenint en compte la creixent transfòbia a partir d'un discurs excloent sobretot a les xarxes, també volem esmentar el nostre suport i compromís amb les lluites de la comunitat trans, que pateix discriminacions específiques i que per tant cal abordar de manera específica: #LleiTrans.

Des de la primera manifestació a la rambla del 1977 fins les múltiples concentracions d'aquest cap de setmana arreu, tenim història: #TenimFutur. Unim els colors de totes les lluites! Les entitats juvenils compromeses amb l'alliberament sexual i de gènere: Volem vides dignes!

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.