05/04/2013

6a Àgora Jove “El sistema educatiu, present i futur”

Torna una altra Àgora Jove. Aquesta vegada amb el lema "El sistema educatiu, present i futur".

Torna una altra Àgora Jove. Aquesta vegada amb el lema "El sistema educatiu, present i futur". L'Àgora, que ja arriba a la 6a edició, se celebrarà el cap de setmana del 4 i 5 de maig de 2013 a l'alberg del Masnou.


Aquí podeu trobar un document amb les principals informacions de la trobada. Ja està obert el termini d'inscripcions, i aquestes es podran fer fins el divendres 19 d'abril. Per inscriure-us feu-ho aquí.

 
 
OBJECTIUS DE LA 6a ÀGORA JOVE:

  • Conèixer l’actualitat del sistema educatiu actual: Cal saber en quin moment ens trobem i tenir els elements necessaris per fer un bon diagnòstic de l’estat del sistema educatiu avui a Catalunya.
  • Establir un model de sistema educatiu per part del CNJC: poder extreure posicionaments concrets respecte temes com les taxes, de beques etc...
  • Determinar quin ha de ser el paper dels i les joves i de les entitats juvenils per millorar el sistema educatiu: poder dotar al CNJC d’arguments discursius de consens per tal de tenir posicionaments sòlids en els espais d’interlocució formals i també entre les entitats del Consell.

COM ES TREBALLARÀ?
 
Mitjançant la creació d’un espai de relació i debat on totes les entitats del CNJC puguin participar i aportar continguts. Es dinamitzarà amb una metodologia participativa i vivencial facilitada pel grup de formadors del CNJC.
 
L’Àgora Jove s’articularà entorn a diferents moments de treball que inclouran la dimensió formativa, els debats i la participació, així com el treball en grup.
 
Es recomana que abans d’assistir a l’Àgora els participants consultin els documents de referència que se’ls faci arribar des del Consell.
 
 
CONTINGUTS
 
Aquesta edició de l’àgora jove vol fer incidència en el present i el futur del nostre sistema educatiu. Es partirà d’una diagnòstic de la realitat actual respecte el funcionament i les línies principals del sistema educatiu. A partir d’aquí es treballarà per tal d’elaborar una proposta ambiciosa del quesegonsles entitats del CNJC hauria de ser el sistema educatiu a Catalunya.
 

EIXOS DE TREBALL
 
Per tal de treballar els continguts exposats en el punt anterior, hem marcat cinc eixos de treball, que són els següents:
 
- Com afecten les reformes a l’educació: Els canvis produïts en el marc legal, ideològics, de governança etc, fan que trontolli l’estabilitat d’alguns aspectes del sistema educatiu?
 
- La participació en la comunitat educativa: quines vies, canals i procediments existeixen per desenvolupar la participació dins els centres educatius. Es parlarà d’òrgans i espais formals i informals.

- El mètode educatiu: aquest eix és força ampli, però de moment està previst tractar els temes sobre els valors en l’educació, la metodologia emprada als centres i la seva estructura.

- Accés i finançament del sistema educatiu: en aquest apartat es pretén abordar com es garanteix la igualtat d’oportunitats de l’alumnat i analitzar el finançament del sistema educatiu .
 
- El paper del CNJC amb la resta de moviments i col·lectius en defensa de l’educació pública: En els últims anys han crescut els moviments socials i/o col·lectius que actuen en defensa d’una educació pública i de qualitat, quin hauria de ser el paper del CNJC amb aquestes plataformes? Hi ha de ser present? Com s’hi pot coordinar?

 

Documents adjunts 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.