20/09/2017

Rebutgem la repressió i vulneració de drets: la democràcia no s’atura per la via judicial ni policial!

Des de la recent convocatòria del Referèndum per l'1 d'octubre, Catalunya està vivint un seguit d’esdeveniments que al nostre entendre queden fora de tota lògica democràtica i demostren una escalada de repressió i degradació de drets fonamentals que el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) veiem amb preocupació.

Tal i com vam manifestar a la resolució “Participar és l’únic motor de canvi”, defensem el Parlament de Catalunya com a institució que acull i representa la sobirania de Catalunya. Aquest fet el legitima per debatre, pronunciar-se i decidir sobre tot allò que consideri oportú d’acord amb els principis i valors democràtics, sempre que es dialogui entre tots els grups polítics en tot allò que afecta a la ciutadania representada al Parlament

Les amenaces d’inhabilitació, sanció i interposició de querelles a càrrecs electes i públics són inacceptables i desproporcionades. Rebutgem els interrogatoris a més de 700 alcaldes i alcaldesses així com el macrooperatiu policial contra les institucions catalanes que s’ha intensificat durant les últimes hores.

Els últims dies hem vist amb preocupació i malestar com s’ha coartat dràsticament la llibertat d’expressió. Advertiments judicials a mitjans de comunicació sobre què poden publicar i què no, registres a les seves seus, periodistes obligats a identificar-se davant els cossos policials... Prous atacs i vulneracions de la llibertat d’expressió i de premsa. Prous atacs i vulneracions a principis fonamentals que, cal recordar-ho, estan reconeguts per declaracions internacionals ratificades per l’Estat espanyol!

Finalment, des del CNJC no ens podem estar de denunciar la forta repressió que afecta de manera plena al conjunt de la població catalana i que considerem del tot inacceptable: identificacions i fins i tot detencions de persones a peu de carrer per penjar cartells o expressar idees polítiques en actes públics, requisa de material d’entitats i moviments socials, registres d’impremtes i empreses de transport en busca de material electoral, clausura de pàgines web o prohibició d’actes sense tenir en compte la vulneració del dret a reunió.

El CNJC considerem que les actuacions judicials i policials dels últims dies són completament desproporcionades, suposen un retrocés democràtic i comporten vulneracions dels drets fonamentals que estan quedant impunes.

Per això, davant l’evident manca de voluntat de donar respostes polítiques a qüestions purament polítiques, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya rebutgem l’escalada de repressió a Catalunya. En pro de la democràcia i contra la repressió. Davant la vulneració dels nostres drets i institucions, el jovent diem prou.

La democràcia no s’atura per la via judicial ni policial!

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.