14/09/2015

Actualització del banc de recursos sobre salut mental

El CNJC ha encetat l’any 2015 una línia de treball en matèria de salut mental.El CNJC ha encetat l’any 2015 una línia de treball en matèria de salut mental arran de la Xª Àgora Jove “AssociativaMent! Espai de treball i debat sobre joves i salut mental”, les conclusions de la qual es van recollir en la resolució "Fem visible la salut mental del jovent, fem saludables els nostres espais associatius!".
 
Arrel d’aquest cap de setmana formatiu i les seves principals conclusions, el CNJC ha contribuït a analitzar les causes psicosocials que determinen la salut mental dels joves entesos com a col·lectiu, vinculades, per tant, a les seves condicions d’emancipació i àmbits com són l’entorn educatiu, les condicions laborals o pressions culturals, de grup o de gènere. També s’ha apostat per capacitar les entitats juvenils per promoure-les com espais saludables, plenament inclusius i de benestar emocional. En darrer lloc, s’ha identificat com a vital la necessitat de treballar per la desestigmatització i visibilització de la salut mental del jovent des d’una perspectiva juvenil, fins ara inexistent en les campanyes promogudes pels principals agents en el camp de la salut mental. 
 
Com a primera acció dins d’aquesta nova línia de treball, i en el marc del Dia Mundial per la prevenció del suïcidi, s’ha actualitzat la secció de “Salut Mental” del banc de recursos, amb les experiències, recursos, serveis i projectes associatius recollits arran de l’Àgora Jove. El podeu consultar aquí.
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.