03/12/2010

Aministia Internacional assegura que la repressió al Sàhara continua

El CNJC, estretament relacionat des de fa anys amb l'UJSARIO, ha demanat que s'intervingui per garantir la seguretat del poble sahrauí.
Segons ens informa Moviment per la Pau, entitat membre del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), un equip d'Amnistia Internacional ha estat al Sàhara investigant els fets ocorreguts des de que les forces de seguretat marroquines entressin al campament de protesta d'Al-Ayún ara fa un mes. A falta de publicar el seu informe a partir d'evidències recollides de primera mà, l'equip ha avançat que tots els sahrauís detinguts (uns 130) han estat apallissats.

A més, Amnistia alerta que la tensió a la zona persisteix i que continuen les protestes sahrauís, que són durament reprimides. A més, el govern del Marroc segueix posant traves a la llibertat d'informació, obstaculitzant l'entrada dels mitjans i expulsant periodistes.

L'entitat demana que, a més de la seva investigació independent, el govern del Marroc en faci una de seva, transparent i independent, que aclareixi què està passant i que porti a la justícia els responsables de qualsevol violació deld drets humans.

El CNJC, per la seva banda, que manté estretes relacions des de fa anys amb l'UJSARIO, ja va expressar la seva preocupació i condemna per aquesta situació, i ha demanat que les entitats juvenil pressionin els seus governs per tal que intervinguin en la garantia de la seguretat del poble sahrauí.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.