16/09/2015

Ampliat el termini de presentació de candidatures del Concurs 1% per a projectes de transformació global

Com sempre per aquestes dates, s’obre la convocatòria del Concurs 1%, en què seguint les recomanacions de Nacions Unides i l’exemple del Fòrum Europeu de la Joventut, el CNJC destina un 1% del seu pressupost anual a un projecte de transformació global.Com sempre per aquestes dates, s’obre la convocatòria del Concurs 1%, en què seguint les recomanacions de Nacions Unides i l’exemple del Fòrum Europeu de la Joventut, el CNJC destina un 1% del seu pressupost anual a un projecte de transformació global. La dotació econòmica d’enguany correspon a l'1% del seu pressupost total de l’any 2015, que equival a 4.118,28 €.

Com ja es va fer en l’anterior convocatòria, aquest any s’inclouran tant projectes executats a l’exterior de Catalunya com aquells que lluiten per la transformació social, sensibilització i incidència política des de l’àmbit local i/o nacional. En un context de crisi econòmica, social i política que travessa tant els països del Sud com del Nord, ara més que mai entenem que tant les tasques de cooperació com de sensibilització liderades per l’associacionisme juvenil català poden contribuir a crear un món més just i equitatiu.

En l'edició d'enguany es prioritzaran projectes de l’àmbit de l’economia social i solidària. L’actual context econòmic i social explicita les febleses d’un sistema econòmic que no fa sinó aprofundir les desigualtats socials i salarials i el deteriorament del medi ambient. En contrast, l’economia solidària posa l’accent en les necessitats humanes, i una gestió de l’activitat econòmica democràtica, participativa i compromesa amb l’entorn social i natural.

L’economia social i solidària és, en definitiva, una altra manera de fer economia. A tall d’exemple, com a tal pot encabir projectes vinculats a l’habitatge, la sobirania alimentària, l’oci, el coneixement, el cooperativisme, la comercialització justa, les energies renovables o la formació. En qualsevol cas, creiem que les iniciatives en aquest camp poden contribuir a la transformació global, tot promovent canvis en clau de justícia, solidaritat, equitat i sostenibilitat.

L’entitat guanyadora es farà pública durant el Comitè Executiu del CNJC, que tindrà lloc dissabte 7 de novembre de 2015.  Aquí podeu descarregar-vos el document de convocatòria i el formulari de sol·licitud.

Per últim, podeu demanar més informació i presentar candidatures fins el dia 18 d’octubre de 2015 a internacional@cnjc.cat

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.