22/09/2010

Aprovada la Llei de Polítiques de Joventut

Des del CNJC s'ha fet un treball intens perquè aquesta Llei fos una realitat així com perquè no se'n demorés més la seva aprovació.Aquest dimarts 22 de setembre, s'ha aprovat finalment al Ple del Parlament la Llei de Polítiques de Joventut de Catalunya. Des del CNJC s'ha fet un intens treball perquè aquesta llei sigui una realitat, així com perquè no se'n demorés més la seva aprovació. La Llei de Polítiques de Joventut regula l´única competència exclusiva pendent de desplegament des de la recuperació de la Generalitat de Catalunya i estableix, d’aquesta manera, les bases jurídiques necessàries en les polítiques de joventut. I ho fa recollint la llarga trajectòria que tenen a Catalunya, ja que, des dels seus inicis en la transició democràtica, han estat desenvolupades per la Generalitat, però també pels governs locals i l’associacionisme juvenil.

Aquesta Llei defineix els instruments de planificació i execució de les polítiques de joventut i reconeix la figura dels professionals en matèria de joventut. També regula el Pla nacional de joventut de Catalunya com a norma de valor jurídic, que pren la forma de pla sectorial de coordinació en matèria de joventut. I, amb l’objectiu que les polítiques de joventut siguin tangibles per als joves i per als professionals en aquesta matèria, es crea en el marc de la llei la Xarxa d’emancipació juvenil.

Adjunt trobareu el projecte de llei que ha entrat al Ple per la seva aprovació.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.