20/07/2015

Aprovada la resolució sobre la participació del moviment associatiu juvenil als centres educatius

Impulsada pel CNJC, es va aprovar el passat dijous amb els vots favorables de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. El primer punt es va aprovar per unanimitat.El passat dijous 16 de juliol, el Parlament va aprovar la resolució sobre la participació del moviment associatiu juvenil als centreseducatius, impulsada pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). El punt 1 es va aprovar per unanimitat i el 2 i el 3 amb els vots favorables de CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA i les abstencions de PP i Ciutadans.

El punt 1 de la resolució demana al Parlament que reconegui la importància del moviment associatiu juvenil (MAJ) i de la seva tasca com a motor de transformació social i de promoció de valors.

Els punts 2 insta al Govern a impulsar les mesures necessàries per a què els centres d’educació de primària i secundària del servei públic estableixin acords estables amb les entitats juvenils. El punt 3 demana al Govern que desplegui els articles 24, 165 i 23 de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). L’article 24 vol “afavorir la participació de les associacions d’alumnes als centres educatiuspúblics”, el 165 busca promoure “l’ús social dels centres públics fora de l’horari escolar”, i el 23 pretén facilitar i promocionar la participació dels alumnes en la vida del centre. La resolució especifica que mentre no es produeixi el desplegament definitiu d’aquests articles, es faciliti la participació de l’associacionisme juvenil als centres educatius.

EL CNJC agraïm el suport rebut des del Parlament a una resolució provinent de les entitats. A més, emplacem als grups parlamentaris a fer-ne seguiment i instem al Govern de la Generalitat a assumir la resolució, així com iniciar el desplegament dels punts acordats. Amb el desplegament d’aquests articles considerem que podem millorar les vies de participació de les persones joves i reconèixer la tasca del moviment associatiu. 
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.