19/03/2020

Autodefensa contra la precarietat en temps de coronavirus

Les mesures de confinament i prevenció per combatre la crisi de salut pública provocada pel COVID-19 estan tenint fortes conseqüències en l’àmbit social i laboral. Moltes empreses estan acomiadant persones treballadores i duent a terme males praxis empresarials que precaritzen les persones, com per exemple impagaments, expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) o obligar a agafar-se dies de vacances.
 
El jovent som un grup de la societat que estem patint la precarització des de fa anys i aquestes mesures, acompanyades de la inestabilitat econòmica i la incertesa provocada pels moments de crisi, aguditzen encara més la precarietat i ens situen en una posició d’indefensió.
 
Per aquest motiu, des del CNJC, ens posem al servei del jovent i difonem els recursos de les entitats membre que es dediquen a les qüestions laborals com les seccions juvenils dels sindicats de treballadores i/o els sindicats d’estudiants.

RECURSOS PER A JOVES I DRETS LABORALS:

ACCIÓ JOVE: Secció juvenil de Comissions Obreres de Catalunya (CCOO)  

AVALOT: Secció juvenil de la UGT de Catalunya.
L’EINA: Espai Jove de La Intersindical-CSC
JOVES UNIÓ DE PAGESOS: Secció juvenil del sindicat Unió de Pagesos.
Les mesures excepcionals per fer front al coronavirus, ara per ara, no afecten al sector de l’agricultura i la ramaderia, ja que són activitats fonamentals per a l’abastiment alimentari de la població. Segueixen funcionant amb normalitat i han de seguir poder garantint la producció d’aliments per a totes, però també han de poder treballar sense córrer cap tipus de risc laboral relacionat amb la salut.
Més informació.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.