08/02/2011

Avalot renova portaveu nacional

Dani García relleva Chakir el Homrani a la VII Assemblea Nacional dels joves de la UGT.

L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya està celebrant avui la seva VII Assemblea Nacional, sota el lema "Prou ! No volem ser una peça més de la precarietat".
 
L'Assemblea d'Avalot-Joves de la UGT ha aprovat aquest dissabte, per unanimitat, l'informe de gestió 2009-2011 presentat per Chakir el Homrani, que s'ha acomiadat com a portaveu nacional de l'entitat després de quatre anys al càrrec.
 
L'Assemblea també ha aprovat les línies de treball per al proper mandat (ponència ideològica i ponència organitzativa) i ha escollit amb un 95% dels vots la nova Permanent Nacional, que dirigirà l'entitat durant els propers tres anys:
  • Daniel García (Sinel Systems), portaveu nacional
  • Gemma Botinés (educadora social)
  • Oriol Casabella (Alstom)
  • Cristian Fernández (TMB-Metro)
  • Isabel Aguilera (graduada social)
  • Oriol Sereno (TMB-Autobusos)
  • María José Alonso (Caprabo)
  • Javier Rodríguez (estudiant).
  • Alan Marsal (Acciona).
L'Assemblea també ha aprovat via resolució una proposta per tal que els estudis de Formació Professional i universitaris cotitzin a la Seguretat Social, de manera que no es penalitzi els joves que es volen formar i per compensar els alts índexs d'atur i de temporalitat que pateix la gent jove, el que es tradueix en "llacunes" de cotització. Concretament, la proposta de l'Avalot -que es presentarà als grups parlamentaris- planteja que es reconegui un any de cotització per als graus mitjos, dos anys per als graus superiors i tres anys per als graus universitaris. Aquests anys es "rescatarien" al final de la vida laboral en cas de necessitat per arribar al 100% de la pensió. Actualment, el 50,03% dels catalans entre 16 i 29 anys no cotitzen a la Seguretat Social, i 3 de cada 4 joves desocupats no està cotitzant, és a dir, han exhaurit la prestació contributiva de l’atur o encara no han generat el dret.
 
L'Avalot és el primer sindicat juvenil a Catalunya, amb 22.000 afiliats i 3.100 delegats (joves fins als 32 anys).

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.