21/07/2015

Casals de Joves lamenta l'insuficient suport de la Generalitat

Casals de Joves creu que la política de subvencions del govern dóna l'esquena al model de casal de joves associatiu. En els darrers 5 anys la davallada en el finançament rebut des d'aquesta administració ha estat del 60%.La federació Casals de Joves de Catalunya ha fet arribar una carta a la Consellera de Benestar Social i Família mostrant la seva preocupació per la manca d'aposta del govern català amb el model dels casals de joves associatius. La federació, que aplega 27 entitats juvenils dedicades a la promoció de la participació juvenil està en plena dinàmica de creixement i expansió territorial, implicant ara mateix a 800 persones de manera activa i realitzant projectes amb prop de 4.000 usuàries estables. La llarga trajectòria d'èxit de la federació i el model de casal de joves associatiu l'ha fet mereixedora del reconeixement del món acadèmic i social, destacant la importància del fet associatiu com a generador de comunitats cohesionades i ciutadania activa.

Tot i això, darrerament han vist com, segons diuen, disminuïa el compromís del Govern amb la seva proposta associativa, amb una baixada del suport econòmic rebut del 60% en els darrers 5 anys. Aquesta manca de suport perjudica els casals de joves associatius, un element clau en la dinamització del teixit associatiu juvenil al territori. A més, penalitza el fet de federar-se i formar part d'una estructura que ajudi a tenir un teixit associatiu vertebrat a nivell nacional, ja que les entitats membres de la federació queden excloses d'altres convocatòries. Per aquest motiu la federació Casals de Joves confien a poder establir un diàleg amb el Govern de la Generalitat de Catalunya que permeti trobar una fórmula de col·laboració en els objectius compartits entre l'administració i la societat civil, com és la promoció de la participació entre la gent jove. 

El CNJC tenim un marc d'interlocució amb la Direcció General de Joventut de finançament del moviment associatiu juvenil, en què treballem per facilitar la feina a les entitats juvenils en la presentació de subvencions i justificació. També apostem per models de finançament estable, plurianual i que donin suport a l'activitat ordinària de l'associacionisme juvenil, prioritzant l'activitat associativa i voluntària, la participació i els projectes i iniciatives que promoguin l'autoorganització i l'empoderament juvenil.
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.