02/02/2011

Cicle sobre conflictes arreu del món, amb el CNJC

El Grup de Treball pel Sàhara Occidental del Consell participa al cicle "Realitats del món", organitzat pel Servei de Joventut de Granollers.
El Servei de Joventut impulsa, amb la col·laboració de Can Jonch - Centre de cultura per la Pau, un cicle de xerrades i cinema, "Realitats del món", el qual mostra diferents conflictes que hi ha arreu del món, problemàtiques existents, tant a nivell bèl·lic com de desigualtat social.

L'objectiu d'aquest cicle és aproximar la ciutadania, especialment la jove, a la realitat dels conflictes. Les xerrades sobre projectes solidaris impulsats per joves es duran a terme a Can Jonch - Centre de Cultura per la Pau i aniran a càrrec d'entitats de solidaritat i cooperació que treballen amb les zones i països que es tractaran cada setmana. Les projeccions, que es realitzaran a l'equipament juvenil GRA complementaran la informació dels conflictes tractats.

Entre aquests hi ha el del Sàhara, en què hi participarà el Grup de Treball pel Sàhara Occidental, creat arran de la Trobada Jove que el CNJC va organitzar fa uns mesos.

Palestina:
• Xerrada – 9 de Febrer, 18.30 hores – Can Jonch (C/ del Rec, 19 Granollers)
   ICAHD, PauAraisempre i Fundación Socialismo Sin Fronteras
Entitat israeliana que treballa contra la demolició de cases palestines i que té engegat un projecte de cooperació-sensibilització.
• Pel·lícula – 10 de Febrer, 18.30 hores – GRA  (Pl.de l'Església, 8 Granollers)
   Documental sobre el projecte “Més enllà del mur; Cançons contra l'apartheid” de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina que va portar músics com Obrint Pas, Cesk Freixas, Pau Alabajos i Nabil a ciutats com Jerusalem, Betlem, Hebrón o Nablus entre d'altres. El documental mostra com la música es pot convertir en un instrument de solidaritat i resistència.  
 
Sàhara:
• Xerrada – 16 de Febrer, 18.30 hores – Can Jonch (C/ del Rec, 19 Granollers)
 Grup de Treball del Sàhara Occidental, és un grup de treball on hi ha diverses entitats i vinculat al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) que després d'un viatge als campaments de refugiats de Tindouf treballa l'objectiu de conscienciar a la població catalana sobre la situació que viu el poble sahrauí. + Antonio Velázquez i Isabel Terraza; Activistes Resistència Saharaui, testimonis dels fets de l'Aaiún
• Pel·lícula – 17 de Febrer, 18.30 hores – GRA (Pl.de l'Església, 8 Granollers)
 “Laila” i “Un grito desde el Sáhara”, dos documentals que parlen sobre la vida als campaments de refugiats i sobre la història del conflicte sahrauí.

Índia:
• Xerrada – 23 de Febrer, 18.30 hores – Can Jonch (C/ del Rec, 19 Granollers)
 Sonrisas de Bombay és una ONG que treballa pel desenvolupament i la no marginació de diferents col·lectius a la Índia, com la casta dels intocables o els nens del carrer. L'entitat té el seu origen en un viatge que el seu fundador, el jove periodista Jaume Sanllorente va fer a la Índia, on va conèixer un orfenat en una difícil situació econòmica.
• Pel·lícula – 24 de Febrer, 18.30 hores – GRA (Pl.de l'Església, 8 Granollers)
 “Agua”, film que tracta de les vídues de la Índia, que segons les creences hindús, una vegada mort el seu marit tenen tres opcions: cremar-se juntament amb el difunt espòs, casar-se amb el germà menor del marit o bé portar una vida d'absoluta abnegació, fins la seva mort. La història es centra en una nena de només 8 anys, anomenada Chuyia, que poc després de ser casada es queda vídua.

Amèrica Llatina:
• Xerrada – 9 de Març, 18.30 hores – Can Jonch (C/ del Rec, 19 Granollers)
   Fedelatina, entitat que agrupa diferents associacions llatinoamericanes de Catalunya. Promou un projecte anomenat “Connectats” que compta amb la implicació de joves al voltant del món de la comunicació.
• Pel·lícula – 11 de Març, 18.30 hores – GRA (Pl.de l'Església, 8 Granollers)
 Documental “Las Maquiladoras”, que tracta sobre les indústries que treballen en els països del sud materials que seran venuts als països del nord i que no generen cap mena de riquesa ni progrés allà on estan instal·lades. Majoritàriament la mà d'obra és femenina, jove i sense formació.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.