05/10/2010

Comença el curs d'Esplais Catalans

S'espera arribar a les 3.500 inscripcions d'infants i joves entre els 96 esplais d'arreu de Catalunya associats a Esplac.
Després de les activitats d'estiu i de la preparació del projecte educatiu de curs per part dels equips de monitors i monitores, ja és tot a punt per començar el curs dels esplais. Enguany, entre els 96 esplais d'arreu de Catalunya associats a Esplac, s'espera arribar a les 3.500 inscripcions d'infants i joves, que "gaudiran d'una variada proposta d'activitats i sortides i, el més important, de la possibilitat de crear conjuntament amb els monitors i monitores el projecte de curs que més els motivi", asseguren des de l'entitat.

Els esplais són associacions juvenils d'educació en el lleure en què infants, adolescents i joves aprenen, es diverteixen, participen i creixen a través del joc i la convivència. 1600 joves monitors i monitores hi treballen voluntàriament i sense ànim de lucre. L'activitat de la majoria dels esplais es duu a terme els dissabtes, durant els mesos del curs escolar, i també es programen sortides a la natura, trobades amb d'altres esplais i activitats que ocupen tot el cap de setmana. Tot això, "amb un projecte educatiu al darrere que promou valors com la laïcitat, el voluntariat, l'associació, l'internacionalisme i l'amistat, tot plegat amb l'objectiu de transformar el món i contribuir a deixar-lo una mica millor del
que l'hem trobat", afirmen.

Segons Esplac, la diversitat d'activitats que s'estan duent a terme per part dels esplais associats "demostren la bona salut del model d'esplai voluntari, laic i progressista que defensem, el qual, cada vegada més, es veu amenaçat per d'altres models promoguts per empreses i fundacions prestadores de serveis en què, sovint, preval la conciliació laboral i familiar dels pares i mares davant l'interès superior dels infants".

Per tal d'explicar i de defensar aquest model d'esplai, Esplac ha iniciat aquest curs el projecte "Hi ha moltes raons per anar l'esplai. Tria la teva!", que, entre d'altres accions, consta del bloc www.trialesplai.cat , en el qual es volen recollir adhesions al manifest a favor d'aquest model d'esplai i aplegar textos sobre l'esplai i l'associacionisme educatiu.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.