19/10/2016

Comença la campanya "Joves amb trajecte" per denunciar la migració juvenil

La Xarxa de Consells Locals de Joventut engega la campanya "Joves sense amb trajecte" per visibilitzar, d'una banda, la quantitat de joves del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya que marxen del país i, de l'altra, les condicions amb què ho fan. L'objectiu final és pressionar les administracions perquè despleguin les mesures que calgui per a frenar la migració forçada i garantir el retorn en condicions dels i les joves migrades.

En el marc de la XVII Trobada de la Fundació Triangle Jove els Consells Locals de Joventut (CLJ) del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya van decidir engegar la campanya que avui presentem per tractar la migració juvenil.

En primer lloc s'ha creat un apartat al web de la XCLJ que convida als i les joves a enviar postals digitals. N'hi ha dos models: un per a gent que encara està al país i un altre per a la gent que ja ha marxat.

Amb les postals es busca crear un pont visible entre els i les joves d'aquí i d'allà i, al mateix temps, recollir en un mapa les destinacions de qui ha decidit marxar. S'han preparat un seguit d'imatges per a les xarxes socials que recullen dades relacionades amb les causes i efectes de la migració juvenil, sovint relacionades amb la precarietat laboral i la impossibilitat de l'emancipació.

Des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya us animem a participar activament a la campanya i enviar les postals virtuals que trobareu a la web de la XCLJ a totes aquelles persones amigues i conegudes que s'han vist obligades a marxar a la recerca d'oportunitats. Perquè junts i juntes podem visibilitzar aquest problema i pressionar perquè es despleguin les solucions necessàries.

Àmplia implicació dels Consells Locals de Joventut

Els Consells Locals de Joventut han participat en el disseny de la campanya i seran els encarregats de difondre-la en l'àmbit municipal. L'objectiu és arribar a conèixer quina és la situació pel que fa a migració juvenil a les seves ciutats i incentivar la comunicació a través de les postals digitals.

La Xarxa de Consells Locals de Joventut (XCLJ) és l'espai on els CLJ del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya comparteixen experiències, coneixements i duen a terme accions conjuntes. Des de la Xarxa es proposen eines que ajuden els CLJ en el seu funcionament i realització d'activitats. La Xarxa és, a més, un òrgan de coordinació des del qual formular posicionaments, opinions i demandes a la societat o al govern local.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.