23/06/2020

Comitè confinat: noves entitats i tornada a les aules

Aquest dissabte 20 de juny ha tingut lloc una edició molt especial del Comitè Executiu i la 39a Assemblea General Extraordinària, la primera vegada que es fa virtualment.

Una cinquantena de joves ens vam trobar a través de les pantalles per fer un seguiment de la tasca del CNJC, explicar els avenços en els diferents projectes que estem duent a terme i compartir les fortaleses i debilitats de la plataforma d’entitats juvenils en temps de pandèmia i confinament.

En aquest sentit, els membres del Secretariat han pogut exposar la situació de les entitats i del CNJC com a resultat de la crisi de la Covid-19, així com també la resposta que hem liderat des del Consell. Després de tot un procés de recollir les diferents demandes del moviment associatiu juvenil, les vam traslladar a l’administració pública a partir d’una sèrie de trobades amb la Direcció General de Joventut. En l’àmbit on hem pogut fer més incidència ha estat en les demandes pel que fa a l’educació en el lleure. Tot aquest procés ha quedat recollit en la campanya de #DretsConfinats: que la pandèmia no sigui una excusa!

A banda, la trobada virtual d’aquest dissabte també ha servit per donar la benvinguda a dues noves entitats que comencen el seu recorregut dins el CNJC. Es tracta de l’organització juvenil La Forja - Jovent Revolucionari i de la Federació de Catalunya del sindicat Front d’Estudiants. Així mateix, els membres del Secretariat Guille Chirino (AEP) i Marià Llop (Consell Local de Joventut de Figueres) van renovar per dos anys més la seva estada al CNJC.

Resolució per la tornada a l’escola:

Per últim, durant el Comitè Executiu també hem aprovat una resolució, a proposta de l’Associació d’Estudiants Progressistes: “Per un inici de curs educatiu digne i sense deixar ningú enrere: l’associacionisme juvenil volem més recursos i reconeixement pel món de l’educació!”. El posicionament insta a les principals institucions del país a dotar d’eines i recursos al sistema educatiu per garantir que la tornada a les aules sigui el més inclusiva possible i perquè l’ensenyament vetlli pels drets d’infants, joves i adolescents en igualtat de condicions. Les mesures que acompanyen la resolució van encarades a augmentar el personal docent, revertir l’escletxa digital, acompanyar el jovent pel que fa a la salut mental, promoure formacions entre el professorat i facilitar suport i reconeixement a les entitats d’educació en el lleure, entre d’altres.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.