19/10/2017

Comunicat del CNJC davant l’anunci d’aplicació de l‘article 155

Davant de la situació que viu Catalunya i el nou escenari que s’obra amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya volem expressar el nostre ple suport al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya en tant que institució que acull i representa la sobirania de Catalunya.

Les mesures adoptades pel Govern espanyol, de ser aprovades al Senat, representen la destitució immediata del Govern de la Generalitat escollit democràticament i la intervenció de facto de les institucions catalanes. Rebutgem la nomenació a dit dels responsables de gestionar la Generalitat i que es deixi en mans del President del Govern espanyol, Mariano Rajoy, tot el poder, sense haver estat escollit per aquest fi.

Davant aquest escenari, volem expressar el següent:

  • Rebutgem l’aplicació de l’article 155, ja que va en contra de la sobirania del nostre Parlament i de les institucions catalanes legitimades per debatre, pronunciar-se i decidir sobre tot allò que considerin oportú d’acord amb els principis i valors democràtics.
  • L’aplicació d’aquesta mesura n’accentua d’altres ja preses durant les darreres setmanes com la intervenció total dels comptes de la Generalitat, la centralització del control dels Mossos o l’entrada a presó sense fiança de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
  • Demanem al Govern de l’Estat que abandoni el seu enrocament en la postura de judicialitzar un conflicte que només es resoldrà amb diàleg i propostes polítiques.
  • Considerem imprescindible la mediació internacional per arbitrar, des d’una posició d’absoluta neutralitat, en el conflicte entre les institucions estatals i les catalanes. Una mediació que es veu completament impedida tant per la negativa del Govern de l’Estat com per l’aplicació de l’article 155.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.