08/07/2020

COMUNICAT contra la repressió del moviment estudiantil

La fiscalia ha demanat 111 anys de presó i 130.000 euros a 13 estudiants per uns fets ocorreguts en el marc de les protestes del 2017, on es reclamava la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i l’equiparació dels preus de màster i de grau.

Un cop més ens trobem davant d’un escenari de repressió política i ideològica al moviment estudiantil i al jovent organitzat. Aquesta petició per part del ministeri públic és una maniobra per atemorir a la població a l’hora d’organitzar-se i exercir el seu dret fonamental de reunió i manifestació.

La notificació de la fiscalia es basa en un seguiment a membres del moviment estudiantil i elucubracions sense cap tipus de rigor que, a més, són evidentment desproporcionades. No té cap sentit demanar aquest tipus de penes de presó per unes manifestacions que es van desenvolupar amb normalitat més enllà de certs incidents puntuals. Tot això posa en manifest la voluntat real d’aquest procés: Intentar justificar unes detencions tres dies abans del que havia d’haver estat la darrera vaga estudiantil del curs 2016-2017, i aconseguir desmobilitzar a les estudiants en un curs de constant lluita. 

Cal recordar que la demanda de la reducció de les taxes universitàries ha estat una lluita per part del moviment estudiantil durant anys i que, tot i que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya, ni la Generalitat ni la Secretaria d’Universitats i Recerca s’han dignat a implementar fins ara, i gràcies a la pressió del moviment estudiantil la rebaixa és ja una realitat.

Des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya exigim l’absolució de totes les acusades. Volem agrair a tot el jovent organitzat la seva empenta i determinació per no deixar-se trepitjar, no cedir a les amenaces i lluitar per la consolidació dels nostres drets. L’educació ha de deixar de ser un privilegi i passar a ser un dret garantit.

 

Front un sistema que reprimeix i estigmatitza a les joves, organtització juvenil i lluita estudiantil!

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.