23/03/2018

Comunicat del CNJC davant els empresonaments de diputades electes

Des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya condemnem l’ordre de presó preventiva sense fiança dictada avui per la presidenta del Parlament i els consellers de govern legítim cessat pel 155 i actuals diputats electes: Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull. Aquests nous empresonaments es sumen als de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn i, novament,  condicionen de ple el funcionament del Parlament de Catalunya.
 
Denunciem aquest procés regressiu de repressió i de vulneració de drets i llibertats, així com els impropis d’un Estat democràtic que permeten mantenir i ampliar la llista de representants socials i polítics en presó preventiva acusats de rebel·lió i sedició. Uns delictes que, tal i com han reiterat nombrosos juristes i persones que van prendre part en la redacció dels articles que els contemplen, són inaplicables en absència de violència.
 
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i les entitats membres defensem un model de societat on la participació esdevingui el principal motor de canvi. Per això considerem un gravíssim atac als valors democràtics i als Drets Humans més elementals el fet d’empresonar els membres del govern que van impulsar la celebració del referèndum. Reiterem doncs el nostre rebuig a la judicialització del procés polític català, demanem respostes polítiques basades en la cultura de pau, els valors democràtics i el diàleg, i reclamem la posada immediata en llibertat de tots i totes les preses. Demanem també que es donin les garanties i seguretats jurídiques necessàries per tal que puguin tornar Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Lluís Puig, i, Anna Gabriel i Marta Rovira, Meritxell Serret i Toni Comín

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.