29/09/2020

COMUNICAT: Rebutgem la inhabilitació al President i exigim que cessi la repressió a les institucions catalanes

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, com a plataforma que aglutina a gairebé un centenar d’entitats juvenils, defensa una democràcia sòlida basada en el respecte als drets fonamentals i l’estricta separació dels poders públics. És per aquest motiu que mostrem el nostre rebuig a la inhabilitació del President Quim Torra i Pla, ja que s'emmarca dins d’una recurrent judicialització de la política que ha esdevingut al nostre país en els darrers anys.

Aquesta contínua repressió i deriva dels drets i llibertats fonamentals ha privat a les institucions democràtiques de la capacitat de donar respostes a les necessitats de la ciutadania, bloquejant l’acció política i posant en entredit la pròpia imatge de les institucions públiques. El càrrec del Quim Torra i Pla emana del vot de la ciutadania; la seva inhabilitació no només és un acte repressiu a la seva persona, sinó a la voluntat popular de Catalunya.

En el context de crisi sanitària i socioeconòmica, necessitem amb urgència allunyar-nos d’aquestes dinàmiques de confrontació i obrir una nova etapa amb unes institucions democràtiques i cooperatives que puguin donar resposta als problemes de la societat. És per tot això que des de l’associacionisme juvenil defensem que s'escolti la veu de la ciutadania i es cerquin vies polítiques per a encarar aquest debat polític. 

És necessari fer front a la repressió que pateix el moviment sobiranista de Catalunya i poder començar a erigir una agenda basada en el respecte a la democràcia i a la voluntat de la ciutadania, construïda amb diàleg i acords polítics i socials.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.