16/04/2019

Comunicat sobre la participació internacional del CNJC

Ens agradaria exposar una situació viscuda en el marc de l'esdeveniment de l’ECOSOC Youth Forum i que creiem que no s’hauria de tornar a repetir. Per aquest motiu ho posem damunt la taula i estenem la nostra mà per aconseguir un objectiu comú: que el major nombre de joves puguin participar als espais internacionals. 

Quatre dies abans de l'esdeveniment, el govern de l'estat ens ha denegat l'assistència, tant al CNJC com a la resta de membres de la delegació catalana de joventut. Ens han negat la participació sota el pretext que és competència de l’Administració General de l’Estat la tria de la composició de les delegacions que hi assisteixen, ja que es tracta de relacions internacionals, afegint que cap altra CCAA havia demanat assistir-hi i que no podien tenir clara la nostra agenda i objectius allà. 

A l’acte estaven convidades tota mena de representants juvenils, responsables polítics de joventut, membres de la societat civil i del sector privat que tractin temes de joventut. 

L’ECOSOC Youth Forum, enguany celebrat els dies 8 i 9 d’abril a Nova York, és un espai on joves d’arreu del món poden debatre i compartir idees sobre problemàtiques i reptes que afecten al jovent, teixir aliances i construir plegades solucions. Enguany, sota el lema “Empowered, Included and Equal”, s’ha parlat de temes que van des de l’apoderament juvenil a l’emancipació econòmica i laboral, passant pels drets de les joves exiliades i refugiades que migren soles als nostres territoris o les noves formes de participació que tenim.

Un dels objectius és contribuir, des de la perspectiva juvenil, al debat que tindrà lloc properament a les Nacions Unides sobre l’Agenda 2030 i els acords referents al canvi climàtic.

Tots aquestes temes formen part del nostre pla de treball, de les preocupacions del jovent i de l’associacionisme a Catalunya. És per tots aquests motius que tenim clar que la nostra assistència a l’acte hauria estat beneficiosa per a totes i que entrava dins de l’acció que duem a terme per representar i donar veu a les nostres necessitats. Cal treballar per a que la major part de joves puguin assistir i ser representades en aquesta mena d’espais.

Com a CNJC creiem necessària la nostra participació en espais internacionals per defensar els drets del jovent de Catalunya i teixir entre totes solucions en el context globalitzat en el que ens trobem. És per això que demanem a l'Administració General de l'Estat que no només possibiliti sinó que fomenti la participació d'entitats juvenils catalanes i d'arreu del territori en espais internacionals rellevants per als i les joves.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.