09/06/2011

Concentració "Sí a l'ensenyament en català"

Simultània a les concentracions que es fan al País Valencià en contra del decret que posa fi a les línies escolars en valencià.

Les entitats que integrem la plataforma Somescola.cat, juntament amb Espai País Valencià, convoquem una concentració el dijous 9 de juny, a les 19h, a la plaça del Rei de Barcelona, sota el lema “Sí a l’ensenyament en català”. L’acte es farà simultàniament a les concentracions que sota el lema “Sí al valencià” tindran lloc en diferents poblacions del País Valencià.

Aquesta reacció arriba després que el govern de Francisco Camps hagi anunciat l’elaboració d’un decret que pretén capgirar el model educatiu del País Valencià posant fi a les línies en valencià i, per tant, a més de 25 anys d'immersió lingüística. La mesura se suma a les recents sentències del Tribunal Suprem espanyol (22/12/2010 i 26/05/2011), que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya i posen en perill el model d’escola catalana que ha funcionat amb èxit els últims 30 anys. A això cal sumar-hi la intenció, expressada pel president electe de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, de suprimir el model d’immersió lingüística vigent a les escoles de les Illes.

Aquests tres fets posen de manifest que el model d’ensenyament en llengua catalana corre perill en els territoris on és pròpia. I, amb ell, el model de cohesió social i qualitat pedagògica que representa. Per això, t’animem a participar en aquesta concentració i a fer-ne la màxima difusió.

Pel futur de l’ensenyament en català, no hi faltis!

T’animem, també, a adherir-te al manifest “Sí al valencià”, promogut per la federació Escola Valenciana: http://escolavalenciana.com/categorias/index/429

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.