27/09/2017

Es constitueix la Taula per la Democràcia per defensar els drets fonamentals

Avui 27 de setembre el CNJC ha participat en la presentació de la Taula per la Democràcia, un espai de diàleg format per diferents entitats , sindicats i organitzacions  juvenils i de la societat civil, per tal de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes.

La presentació ha tingut lloc al Museu d’Història de Cataunya. Entre les entitats impulsores de la plataforma hi ha el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), Esplais Catalans (ESPLAC), la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG), Unió de Pagesos, el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai), Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), la Federació d’Assemblees de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC), l’Assemblea Nacional Catalana  (ANC), Òmnium Cultural, la LaFede.cat - Organitzacions per la Justícia Global, CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya o la Intersindical - CSC.

A continuació exposem el manifest:

A Barcelona, el 27 de setembre del 2017, les entitats, els sindicats i les organitzacions de la societat civil catalana, reunides al Museu d’Història de Catalunya manifestem que:

1. Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.

2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint aquests dies per part del Govern i els organismes de l’Estat.

3. Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.

4. Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva, i, per això, instem les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.

5. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i reivindiquem el dret a decidir el futur polític del poble de Catalunya.

6. Ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i no descartem cap forma pacífica i consensuada de mobilització i resposta de país.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.