29/11/2021

Crònica | Acte d'entrega dels Premis de l'Associacionisme Juvenil 2021

El passat divendres 26 de novembre l'associacionisme català ens vam retrobar per demostrar que la nostra tasca, malgrat tot, no s'atura i que és imprescindible per seguir transformant. A la gala d'entrega dels Premis de l'Associacionisme Juvenil 2021, després d'haver hagut de celebrar l'edició passada de manera virtual, un grapat de joves del món associatiu, cooperatiu, entitats candidates i les guanyadores dels premis ens vam unir per donar-nos el reconeixement que mereixem!

L'acte va tenir lloc a l'auditori de l'espai veïnal Calàbria 66, al barri de Sant Antoni de Barcelona. Allà, la Paula Carreras, del podcast "Gent de Merda", va ser la mestra de cerimònia que va convidar a les membres del jurat i les guanyadores dels diferents premis a ser-ne també les protagonistes. Ho va fer, a més a més, sense perdre l'esperit crític que caracteritza el món associatiu juvenil d'aquest país: posant en valor la tasca de cada projecte i denunciant la massa sovint estigmatització i criminalització de les joves als mitjans, seguint amb el fil de l'estudi que l'any passat es va impulsar des del CNJC i Mèdia.cat.

D'entre els més de 30 projectes rebuts en les diferents categories de premis, els ajustats guanyadors de cadascun van ser els següents:

  • Premi Orgull: Que posa de manifest la importància i l'orgull de la feina que fan tot l’associacionisme base que amb les seves accions fan petits canvis que suposen una verdadera transformació social va ser per al projecte "La Cadira", del col·lectiu artístic feminista d'artistes dones i identitats no normatives Artista o Musa
  • Premi Singular:  Per trencar amb l'adultcentrisme i l'estigmatització de les joves, però també per remarcar la importància de generar aliances amb entitats no juvenils que permeten generar discursos de desestigmatització. A la cooperativa del Baix Camp La Bastida, que ha nascut per impulsar la participació juvenil.
  • Premi Impacte: Enguany amb l'objectiu de reconèixer projectes que confrontin els discursos d'odi i l'extrema dreta, per al projecte Fronteres Invisibles
  • Premi Horitzó: Per ajudar a finançar projectes que ho peten i busquen millors horitzons compartits inclusius i justos per a totes les joves del país. Al col·lectiu Down Lleida pel projecte Empodera't. Perquè puguin seguir amb el seu projecte liderat per joves amb síndrome de Down a Lleida.
  • Premi Estímul de l'educació en el lleure: Als Esplais de la Garrotxa, pels seus 25 anys d'història d'educació en el lleure. A la seva trajectòria i per molts anys més!

L'acte també va comptar amb la presència entre el públic de l'Àlex Sastre, Director General de Joventut, i la Núria Ramon, Directora de l'Agència Catalana de Joventut. Va concloure l'acte el president del CNJC, el Guillermo Chirino, qui va voler fer una especial menció a la immensa tasca de l'associacionisme juvenil, malgrat que les joves ens trobem en una situació molt desfavorable a nivell social i d'emancipació. 

Des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, un any més, volem donar les gràcies a totes les candidatures presentades i a totes les joves que treball incansablement per transformar el seu entorn. I, evidentment, tornem a felicitar les guanyadores d'aquesta XIX edició. Ens retrobem l'any que ve!

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.