16/06/2021

CRÒNICA: Comitè Executiu i 41a Assemblea General Extraordinària

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha celebrat, aquest dissabte 19 de juny, el primer Comitè Executiu d’aquest 2021 i la seva 41a Assemblea General Extraordinària.  Amb aquest esdeveniment torna poc a poc a la normalitat i recupera la presencialitat dels espais de governança i representació de les entitats que conformen el CNJC, després de més d'un any de no trobar-se presencialment.

AAquesta vegada, la trobada ha estat al Casino La Floresta, a Sant Cugat del Vallès, i la jornada ha anat carregada de contingut i debat per seguir fent créixer el moviment associatiu juvenil a Catalunya. A més a més de l'habitual rendiment de comptes de la feina feta fins ara i des de la darrera Assemblea General Ordinària del febrer per part del CNJC, així com una revisió de l'estat de les accions i campanyes que segueixen vigents, el Comitè Executiu ha comptat amb el debat i aprovació de tres resolucions:

  • Posicionament en contra de l'ampliació de l'Aeroport del Prat: la proposen les entitats Joves d'Esquerra Verda (JEV), Joventut Comunista de Catalunya (JCC), Jovent Republicà, l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), Acció Jove, Esplais Catalans (Esplac), Joventut Obrera Cristiana (JOC) i el Consell de Joventut de Barcelona (CJB).

  • Suport a les joves migrades soles i posicionament en contra de les polítiques migratòries actuals: presentada pel secretariat del CNJC.

  • Per la regulació de les empreses MLM i en contra de les estafes piramidals: proposada per la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC).

 A aquestes tres resolucions, s'hi ha sumat un posicionament fruit del grup de treball que ha funcionat els darrers mesos per definir La Resposta de l'assocacionisme juvenil envers l'extrema dreta. Aquest posicionament respon a la necessitat de donar una resposta unitària com a moviment associat juvenil català a la nova onada d'ascens de l'extrema dreta, els discursos d'odi i els moviments d'ideologia feixista a casa nostra i arreu del món. Des del grup de treball es planteja que aquesta resposta abordi diferents fronts: institucional, mobilitzacions civils, possibles atacs a entitats o col·lectius i xarxes socials. 

En acabar el Comitè Executiu s’ha constituït la 41a AGE, que ha constat de la presentació dels comptes de resultats de l'any 2020, la votació sobre la modificació d'estatuts proposada pel Secretariat i la presentació i elecció de l'Ahmed Nasser El Alaoui, membre de l’entitat Joventut Multicultural Musulmana, com a nou membre del Secretariat.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.