23/11/2021

Crònica: Comitè Executiu i 42a AGE

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) hem celebrat, aquest dissabte 20 de novembre, el segon Comitè Executiu d’aquest 2021 i la nostra 42a Assemblea General Extraordinària.  Amb aquest esdeveniment anem consolidant la tornada a la presencialitat dels espais de governança i representació de les entitats que conformen el CNJC, després dels canvis que ens ha generat la pandèmia.

Aquesta vegada, la trobada ha estat a la seu del CNJC, a Barcelona, i la jornada ha anat carregada de contingut i debat per seguir fent créixer el moviment associatiu juvenil a Catalunya. A més a més de l'habitual rendiment de comptes de la feina feta fins ara i des del darrer Comitè Executiu de juny, així com una revisió de l'estat de les accions i campanyes que segueixen vigents, en aquesta ocasió s'ha debatut i aprovat la resolució Contra el consumisme massiu i la vulneració de drets, proposada per Jovent Republicà amb tres objectius essencials:

  • Assenyalar i denunciar les vulneracions de drets socials, ecològics i lingüístics que es donen en aquesta nova onada de consumisme massiu i que afecten especialment als joves.
  • Promoure un consum responsable, potenciant els productes de proximitat, etiquetats en català i produïts i venuts des del respecte als drets de les dones i dels treballadors.
  • Exigir als poders públics de tots els nivells – català, estatal i europeu – que regulin aquestes activitats econòmiques per evitar les vulneracions de drets que es donen i plantin cara als interessos empresarials que alimenten aquestes dinàmiques.

A més a més, a l'Assemblea General Extraordinària s'ha aprovat l'entrada del Consell Local de Joventut de Matadepera com a nova entitat del CNJC. També hem acomiadat a la Ikram Bohouche com a membre del secretariat, a qui desitgem tota la sort del món i agraïm moltíssim la seva tasca amb nosaltres. Per últim, hem celebrat l'entrada al mateix equip de la Nessa Molina, de l'entitat Joves d'Esquerra Verda. Benvinguda!

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.