02/03/2021

Crònica de la 43a AGO: Organitzades per afrontar el repte històric de transformar-ho tot

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya va celebrar, aquest dissabte 27 de febrer, la seva 43a Assemblea General Ordinària. Ho va fer en format virtual, adaptat a les noves condicions que imposa la pandèmia de la COVID-19. La connexió en remot es va produir des de la Lleialtat Santsenca, a Barcelona, des d’on el Secretariat del CNJC va dirigir i moderar l’assemblea i els debats.

L'AGO va començar amb la benvinguda per part de Guille Chirino, president del CNJC, i la intervenció inicial de Laia Girós, directora general de joventut, qui així remarca la importància de la participació del jovent en la situació que ens aborda: 

“la joventut és imprescindible i ha de formar part del canvi de model que ens permeti superar la crisi que ens aborda en aquest context”

Al llarg de l'assemblea, el secretariat va presentar una valoració detallada de l’activitat desenvolupada pel CNJC durant l’any 2020. Des de l’estat actual de les diferents entitats, passant per l’exposició de l’informe de gestió de la tasca del secretariat i fins a l’estat de comptes de la plataforma. Aquest rendiment de comptes avala, i així ho van ratificar la trentena d’entitats que van participar de l’òrgan sobirà del CNJC, la presentació d’un nou pla de treball que consta de 26 projectes ambiciosos de diferents disciplines. La participació i l’associacionisme, l’emancipació de les joves i el model organitzatiu del Consell són les temàtiques marc que engloben projectes d’incidència política i transformació social. Alguns d’aquests, d’altra banda, són la continuació de projectes ja iniciats en els anys anteriors i que ja han tingut impacte mediàtic, polític o social, com ara l’aposta per visibilitzar i prevenir el suïcidi juvenil o la campanya per situar políticament les problemàtiques al voltant de l’habitatge juvenil.

L'assemblea General Ordinària també va aprovar tres resolucions. Aquests posicionaments defineixen, en part, el marc ideològic i polític del conjunt del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Aquestes resolucions aprovades són les següents:

 

 

Per últim, en aquesta Assemblea es van incorporar al secretariat del CNJC el David Mas, membre de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya, i el Lluc Morgades, membre de Minyons Escoltes i Guies. S’acomiada d’aquest mateix ens la Isaura Gonzàlez, responsable de l’àmbit d’organitzacions polítiques del CNJC.

El president, Guillermo Chirino, va clausurar l’acte visibilitzant la situació de precarietat en la que es troben les joves, amb les taxes d’atur més altes de la història, i les més baixes en matèria d’emancipació, per exemple. Agraint la presència de totes les entitats durant l’AGO, s'insta al jovent a organitzar-se i a participar, perquè “aquesta generació té a les seves mans un repte històric per fer front a la crisi social, econòmica i climàtica. Són les joves les que abanderen la lluita per l’habitatge, el moviment estudiantil i la causa feminista, entre d’altres. I per això ens necessitem més organitzades que mai

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.