17/06/2019

Crònica d'un dissabte associatiu: relleus al Secretariat, Premis de l'Associacionisme i emergència climàtica

Aquest dissabte 15 de juny ha tingut lloc el Comitè Executiu (CE) i la 37a Assemblea General Extraordinària (AGE) del CNJC a Barcelona i la celebració dels 40 anys del Consell Nacional de la Joventut en el marc de la Festa de l’Associacionisme Juvenil.

CE | Seguiment i emergència climàtica
A les 17h de la tarda les entitats membres del CNJC ens vam reunir per abordar una sèrie de qüestions. En primer lloc, vam aprovar per unanimitat la resolució “Davant l’emergència climàtica, actuem!” amb l‘objectiu de sumar-nos a la iniciativa internacional dels moviments Fridays for Future, i des de l’associacionisme juvenil, fer front comú per combatre urgentment el canvi climàtic i els seus efectes. També vam fer un seguiment del Pla de Treball d’enguany on les persones representants de les diferents entitats van poder consultar, avaluar, valorar i informar-se dels diferents projecte que actualment estem duent a terme i de tots els seus detalls. 

37a AGE | Relleus al Secretariat i Normes de Funcionament Intern
En el marc de l’Assemblea General Extraordinària posterior al CE, amb la voluntat d’adaptar-nos a les noves realitats associatives i de facilitar la participació de les organitzacions juvenils al Consell, vam votar per unanimitat la remodelació de les Normes de Funcionament Intern. Els principals canvis tenen a veure amb la flexibilització dels terminis pel que fa a la presentació de candidatures, esmenes i propostes de resolucions, transformar el CNJC en un espai de participació més horitzontal i amb més representativitat al territori.

També van tenir lloc diversos canvis a l’equip del Secretariat del CNJC. En primer lloc, Núria Cabiscol, del Consell Local de Joventut de Lleida (CLJL), va renovar mandat i d’aquesta manera, seguirà treballant amb nosaltres en especial pel que fa a l’educació en la participació i en la vertebració dels projectes del CNJC al territori. D’altra banda, per motius personals i laborals, dissabte hem hagut d’acomiadar-nos de Nil López de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) i d’Estrella Claramunt de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP). Volem agrair-los profundament el seu esforç, implicació i dedicació que han aportat al Consell i els desitgem molta sort en el seu futur. En conseqüència, donem la benvinguda a les persones que els substituiran i rebem amb els braços ben oberts a Guillermo Chirino de l’AEP i amb una gran implicació al moviment de Fridays for Future i a Marc Martínez de la JSC. Per últim també es va aprovar la candidatura al Patronat de la Fundació Triangle Jove de Beatriz Blanco de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS).

40 anys | Premis i Festa de l’Associacionisme 
La Festa de l’Associacionisme Juvenil que organitzem el CNJC anualment, aquest any va tenir l’accent en la celebració dels 40 anys del Consell. Després del sopar per a entitats juvenils es va fer entrega de la 17a edició dels Premis de l’Associacionisme Juvenil Català. Els membres del Secretariat Marià Llop i Núria Cabiscol van conduir la cerimònia amb tocs d’humor. Esplais Catalans - ESPLAC va endur-se el guardó al millor Projecte o Activitat Associativa, per la seva iniciativa del Monifesta’t. D’altra banda, la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya va obtenir el reconeixement a la Trajectòria Associativa com a conseqüència de la celebració dels seus 35 anys. Per contra, la categoria que premiava la Iniciativa Transformadora va quedar deserta. Els Premis de l’Associacionisme Juvenil Català tenen per objectiu promoure el reconeixement de la tasca associativa i donar a conèixer projectes i activitats associatives que tinguin per objectiu la transformació social.

La Festa, que va tenir lloc als Jardins del Doctor Pere Castelló (Barcelona), es va desenvolupar amb alegria i normalitat i va comptar amb les actuacions de PD Porco Rosso i PD’s Deefap.

A continuació podeu observar algunes de les fotografies de la jornada.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.