05/07/2011

Denuncien la precària situació de les entitats juvenils de les Illes

El CJIB demana un esforç a les administracions en polítiques de joventut.
El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), interlocutor i plataforma de la joventut i el moviment associatiu juvenil analitza i fa balanç de la situació actual i la configuració dels nous equips de govern a les administracions de les Illes Balears. Altaveu de les 39 entitats que el formen, el CJIB denuncia "una gestió precària" de les ajudes i convenis que aquestes mateixes entitats han tramitat amb l’administració pública. "Ajudes i convenis reglamentàriament executats i justificats , però que el seu pagament es demora de forma exagerada en el temps. Aquesta demora a dia d’avui provoca que les entitats pateixin gegants problemes de liquiditat i posant entre l’espasa i la paret la supervivència de les entitats", expliquen.

"És imprescindible remarcar que les entitats, en el nostre cas, les juvenils, desenvolupen importants funcions socials, que ni la pròpia Administració ni empreses privades poden desenvolupar. Que, a més a més i com ha de ser, són en la immensa majoria una garantia de bona gestió dels fons públics, on imperen els criteris d’eficàcia, eficiència i austeritat", afirma la nota de premsa emesa al respecte.

"En aquest sentit, i davant els nous gestors, sol·licitam la tramitació imminent dels deutes a les entitats juvenils per garantir la seva supervivència. Així com, animam al nou Govern a fer una aposta clara i decidida per potenciar les entitats socials com a motors de transformació i articulació social", continua.

Així mateix, el CJIB vol fer arribar al Govern de les Illes Balears la màxima preocupació per la situació del jovent de les Illes, amb unes taxes d’atur del 50% i visibles problemes d’emancipació. "Des de les entitats juvenils posam en el nostre punt de mira a les polítiques de joventut com una aposta estratègica de futur, i de les úniques solucions fermes i reals de sortida de la crisis econòmica".

En aquest sentit, el CJIB lamenta la no existència d’una direcció general de joventut, emmarcada a presidència, però anima a dotar a l’actual Directora General de Cultura i Joventut, Isabel Cerdà, de les eines i la capacitat per a que dirigeixi i lideri la creació d’un Pla Jove transversal a tot el Govern, a llarg termini i que desenvolupi tres objectius fonamentals:
a) L’emancipació del Jovent.
b) L’autonomia, la capacitat critica, de pensament i la informació juvenil.
c) La participació ciutadana de la joventut.

El teixit associatiu i el Consell de la Joventut de les Illes Balears estan preparats per a desenvolupar la seva tasca i es posa a disposició de l’administració per desenvolupar i enfortir les polítiques de joventut.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.