Actualitat

05/07/2011

Denuncien la prec脿ria situaci贸 de les entitats juvenils de les Illes

El CJIB demana un esfor莽 a les administracions en pol铆tiques de joventut.
El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), interlocutor i plataforma de la joventut i el moviment associatiu juvenil analitza i fa balan莽 de la situaci贸 actual i la configuraci贸 dels nous equips de govern a les administracions de les Illes Balears. Altaveu de les 39 entitats que el formen, el CJIB denuncia "una gesti贸 prec脿ria" de les ajudes i convenis que aquestes mateixes entitats han tramitat amb l鈥檃dministraci贸 p煤blica. "Ajudes i convenis reglament脿riament executats i justificats , per貌 que el seu pagament es demora de forma exagerada en el temps. Aquesta demora a dia d鈥檃vui provoca que les entitats pateixin gegants problemes de liquiditat i posant entre l鈥檈spasa i la paret la superviv猫ncia de les entitats", expliquen.

"脡s imprescindible remarcar que les entitats, en el nostre cas, les juvenils, desenvolupen importants funcions socials, que ni la pr貌pia Administraci贸 ni empreses privades poden desenvolupar. Que, a m茅s a m茅s i com ha de ser, s贸n en la immensa majoria una garantia de bona gesti贸 dels fons p煤blics, on imperen els criteris d鈥檈fic脿cia, efici猫ncia i austeritat", afirma la nota de premsa emesa al respecte.

"En aquest sentit, i davant els nous gestors, sol路licitam la tramitaci贸 imminent dels deutes a les entitats juvenils per garantir la seva superviv猫ncia. Aix铆 com, animam al nou Govern a fer una aposta clara i decidida per potenciar les entitats socials com a motors de transformaci贸 i articulaci贸 social", continua.

Aix铆 mateix, el CJIB vol fer arribar al Govern de les Illes Balears la m脿xima preocupaci贸 per la situaci贸 del jovent de les Illes, amb unes taxes d鈥檃tur del 50% i visibles problemes d鈥檈mancipaci贸. "Des de les entitats juvenils posam en el nostre punt de mira a les pol铆tiques de joventut com una aposta estrat猫gica de futur, i de les 煤niques solucions fermes i reals de sortida de la crisis econ貌mica".

En aquest sentit, el CJIB lamenta la no exist猫ncia d鈥檜na direcci贸 general de joventut, emmarcada a presid猫ncia, per貌 anima a dotar a l鈥檃ctual Directora General de Cultura i Joventut, Isabel Cerd脿, de les eines i la capacitat per a que dirigeixi i lideri la creaci贸 d鈥檜n Pla Jove transversal a tot el Govern, a llarg termini i que desenvolupi tres objectius fonamentals:
a) L鈥檈mancipaci贸 del Jovent.
b) L鈥檃utonomia, la capacitat critica, de pensament i la informaci贸 juvenil.
c) La participaci贸 ciutadana de la joventut.

El teixit associatiu i el Consell de la Joventut de les Illes Balears estan preparats per a desenvolupar la seva tasca i es posa a disposici贸 de l鈥檃dministraci贸 per desenvolupar i enfortir les pol铆tiques de joventut.

Subscriu-te!