25/11/2014

Des del CNJC seguim lluitant pels drets del jovent sahrauí

El passat dia 7 de novembre el CNJC va participar al grup de treball sobre el Sàhara Occidental celebrat pel Consejo de Juventud de España (CJE) juntament amb entitats juvenils de l’Estat Espanyol.El passat dia 7 de novembre el CNJC va participar al grup de treball sobre el Sàhara Occidental celebrat pel Consejo de Juventud de España (CJE) juntament amb entitats juvenils de l’Estat Espanyol. Aquesta trobada de seguiment ha permès a les diverses entitats juvenils compartir totes les activitats que han engegat arran del viatge celebrat el desembre de 2013 als campaments del Tindouf, on van anar-hi dues membres del Secretariat. El grup de treball té la vocació de donar continuïtat en el temps a la cooperació entre entitats juvenils, la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara (CEAS-Sáhara) i els i les representants juvenils del poble sahrauí. Entre d’altres, es preveu el llançament d’un banc de recursos i una nova reunió de seguiment al gener.

D’altra banda, el 14 i 15 de novembre una representant del Secretariat també va participar a la Conferencia Europea de Apoyo y Solidaridad con el Pueblo Saharaui (EUCOCO), la cita anual europea que aplega totes les organitzacions i plataformes en solidaritat amb el poble sahrauí. Entre d’altres, es va participar en un taller de joves d’on va resultar una resolució detallant les problemàtiques actuals del jovent sahrauí i proposant mesures concretes com a resposta. Entre d’altres, es proposen mesures en la línia de la promoció d’una joventut activa social i políticament i lliure sexisme i racisme al Sàhara Occidental; així com la cooperació bilateral per a l’enfortiment de les organitzacions juvenils sahrauís. De la mateixa manera, es reclama que les polítiques de joventut siguin transversals a totes aquelles accions de cooperació engegades amb el poble sahrauí. Podeu consultar la resolució en més detall a la pàgina web de l’EUCOCO.

Des del CNJC entenem més que mai que aquest curs és un moment clau per la causa sahrauí, en tant que la recent adquirida cadira de l’Estat Espanyol al Consell de Seguretat de les Nacions Unides obre una finestra d’oportunitat. La societat civil en solidaritat amb el poble sahrauí ha consensuat que és el moment oportú per pressionar les autoritats espanyoles i així aconseguir una resolució en el mes d’Abril que atorgui a la Missió de Nacions Unides pel referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO) competències en el camp del monitoratge i supervisió de les violacions dels Drets Humans en territori sahrauí.

Resolució Sàhara i arc mediterrani CNJC (llegir)

Sobre la 39a Conferència Europea de Suport i Solidaritat amb el Poble Sahrauí: http://www.eldiario.es/desalambre/ultima-EUCOCO_0_324068302.html  i http://www.eucocomadrid.org/documentacion-39-eucoco/
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.