18/09/2017

Posem en pràctica la mobilitat sostenible a les nostres entitat? Una dinàmica per descobrir-ho

Coincidint amb la setmana de la mobilitat sostenible, el CNJC ens proposem reflexionar sobre com ens movem les persones del secretariat. Ho farem amb la cursa associativa de transports. Us compartim aquesta dinàmica que creiem que també pot ser útil a les vostres entitats i col·lectius si voleu fer el mateix i tendir cap a models i hàbits de mobilitat més sostenibles.   

Funcionament de la dinàmica: cursa associativa de transports
Els desplaçaments que compten per a la cursa són els vinculats a reunions, actes o activitats de l'entitat. Per tal de comparar els desplaçaments de cada un dels i les membres caldrà que cadascú segueixi aquests passos:

  • Fer un tuit en el moment de sortir amb el hashtag #quèetmou explicant de quin lloc se surt i amb quin mode de transport. Es demana que sigui un tuit geolocalitzat per ubicar el lloc de sortida.
  • Fer un tuit geolocalitzat de les mateixes característiques en el moment de canviar de mode de transport, en cas que s'hagi de fer (per exemple, en passar de tren a autobús urbà)
  • Fer un tuit geolocalitzat de les mateixes característiques en arribar al destí. Aquest tuit fixarà l’hora d’arribada i permetrà comptar el temps total de trajecte.
  • Omplir la graella de la cursa associativa de transports (ADJUNTA) indicant:
    • Totes les despeses que hagi generat el desplaçament
    • Modes de transport i distància (km). Si s'agafa el vehícle privat caldrà afegir també la marca i el model per poder fer la conversió 
    • Temps transcorregut del trajecte

Quan finalitzi el període establert, amb les dades recopilades caldrà fer la conversió de les variables i estimar una classificació en diversos aspectes. Des del CNJC pensarem una penyora que farem fer al secretari o secretaria que sigui menys sostenible, però cada entitat pot adaptar el final a la seva manera ;)

Documents adjunts 
AdjuntMida
Fitxer cursa_transports_entitats.xlsx33.3 KB

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.