21/02/2012

El CJCV rebutja l'actuació de la Policia Nacional a l’IES Lluís Vives

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) se suma a la condemna. 

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) dóna suport al comunicat del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) contra la desproporcionada actuació policíaca en les protestes de l’alumnat de l’IES Lluís Vives i se solidaritza amb els detinguts, agredits, professorat, amics i familiars.

Així, el CJCV ha emès un comunicat en què anuncia que la comissió permanent del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, màxim òrgan de representació de la joventut associada del País Valencià, condemna la desproporcionada actuació de la Policia Nacional en les protestes de l’alumnat de l’IES Lluís Vives, de València.
 

Tal com ja havia manifestat el CJCV en un comunicat anterior,  el Consell se solidaritza amb els estudiants, professorat i familiars de l’alumnat de l’IES Lluís Vives pels incidents que s’han produït els darrers dies en els quals s’han detingut més de 30 persones, moltes d’elles menors d’edat.

Com ja havia manifestat Carmen Robles, presidenta del CJCV, “és inconcebible que la resposta a la protesta i la proposta de la comunitat educativa de l’IES Lluís Vives el 15F fóra la violència desmesurada que s’ha repetit per quarta jornada consecutiva o, recordem, els estudiants no han duit a terme cap acció violenta i, en canvi, hem pogut veure als diferents vídeos que es troben a la xarxa com han rebut cops de porra i tot tipus d’agressions pel sol fet d’estar enmig del carrer”.

Des del CJCV es recorda que, entre els detinguts el passat divendres es troba Albert Ordoñez, president de FAAVEM, associació valenciana d’estudiants majoritària en secundària i que és també membre del CJCV, que va passar més de 30 hores al calabós. “Des del CJCV no podem donar suport a la violència com a forma vàlida per aconseguir objectius i, molt menys, quan les agressions venen donades pels suposats serveis d’ordre de l’estat, que són els que han provocat els únics incidents que s’han produït, fins ara, als carrers de València”.
 

Robles ha recordat que davant l’actual context de crisi i retallades, la participació al carrer i les institucions de totes les veus és un exercici democràtic necessari. Per tot això, tant el CJCV, com el CNJC mostren la solidaritat amb els detinguts a les diferents concentracions. 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.