25/07/2012

El CNJC, amb el Diàleg Estructurat de la UE

Us animem a contestar una enquesta els resultats de la qual es duran a la Conferència de Joventut de la Unió Europea.

El Consell Nacional de la Joventut (CNJC) participa des de fa uns mesos en el grup de treball estatal sobre el Diàleg Estructurat a nivell europeu. Aquest és un procés de concertació social entre les institucions comunitàries i la societat civil dels diferents estats membres.

El procés s’estructura a través de les tres presidències de torn semestrals de la UE, durant les quals es treballa una temàtica comuna. A cada semestre es proposa un ítem més concret per treballar. Per tal d’arribar al màxim nombre de joves possible es desenvolupa un procés de consulta estatal a través de les entitats juvenils.

Les conclusions d’aquestes consultes es porten a una Conferència de Joventut de la UE on hi són representades les organitzacions juvenils i els governs. Del debat entre aquests agents surten unes recomanacions que es fan arribar al Consell i la Comissió Europea per tal que es puguin materialitzar en polítiques o normatives comunitàries. Així, la temàtica per aquest semestre, en el marc de la temàtica comuna sobre participació i joventut, és la inclusió social a través de les entitats i els processos participatius.

Des del CNJC considerem estratègic tot aquest procés, ja que és una manera de poder incidir en les polítiques europees sobre joventut. La línia iniciada pel Consell per tal de fomentar la interlocució política amb les administracions inclou, en aquest sentit, les institucions europees. Un agent que considerem clau en el moment actual. De la mateixa manera, el procés contempla només la participació dels Estats i és per això que per tal de garantir que la veu de les entitats i dels i les joves catalanes se senti en aquest procés col·laborem amb el Consell de la Joventut d’Espanya (CJE), per tal de poder articular les nostres propostes i la nostra participació.

Aquí podeu veure els resultats de la darrera fase del diàleg estructurat sobre qualitat i innovació democràtica (2a fase - sota la presidència de Dinamarca).

Aquí podeu consultar documents de tot el cicle.
 
Us animem a contestar la següent enquesta i a fer-ne difusió entre els i les membres de les vostres entitats. Les respostes serviran per poder plantejar una sèrie de conclusions amb el grup de treball estatal que posteriorment es portaran a la Conferència de Joventut de la UE. El qüestionari el tancarem el proper 6 d’agost.
 

RESPONDRE ENQUESTA

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.