03/11/2015

El CNJC amb el poble sahrauí #SOSSAHARA

Exigim al govern espanyol i a l’AECID que actuin de forma immediata i urgent, donant resposta a la crida feta pel Frente Polisario a través de la Media Luna Roja Saharaui, fent arribar les ajudes necessàries a la població sahrauí.

Des del CNJC volem fer explícit el nostre suport al poble sahrauí que des de fa 40 anys, constantment veuen vulnerats els seus Drets Humans; i que des del passat 17 d’octubre del 2015, viuen una de les pitjors tragèdies humanitàries succeïdes d’ençà de l’ocupació marroquina del territori del Sàhara Occidental. Les fortes pluges torrencials de mitjans d’octubre han causat greus inundacions que han destrossat els precaris habitatges, majoritàriament cases d’argila i haimes de tela, dels camps de persones refugiades del Tinduf (Algèria), afectant 25.000 persones, segons dades de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per les Persones Refugiades (ACNUR).

Per això, exigim al govern espanyol i a l’Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID) que actuï de forma immediata i urgent, donant resposta a la crida feta pel Frente Polisario a través de la Media Luna Roja Saharaui (MLRS), fent arribar les ajudes necessàries a la població sahrauí, de la qual és responsable l’Estat espanyol, qui encara ha de concloure el procés de descolonització del Sàhara Occidental.

Al mateix temps, demanem al Govern de la Generalitat que mostri el seu suport i faci el que estigui a les seves mans per tal d’acabar amb l’opressió d’aquest poble i ara, en aquest cas d’emergència, el seu patiment.

A escassos dies del 40è aniversari de la signatura dels Acords Tripartits de Madrid (14 de novembre de 1975), encoratgem a tot el jovent organitzat a col·laborar en la visibilització d’aquesta tragèdia que se suma a totes les injustícies i situacions de vulneració dels drets humans que aquest poble pateix des de l’ocupació de les autoritats del Marroc, l’any 1975. Creiem important fer-nos-en ressò i exigim que els mitjans de comunicació assumeixin, també, la seva tasca d’informar a la ciutadania sobre la situació d’emergència que s’hi viu actualment.

Per tal de col·laborar econòmicament, la MLRS i el Govern de la RASD (República Àrab Sahrauí Democràtica) estan realitzant una crida als i les ciutadanes per a ajudar a la compra de tendes de campanya, medicines, aliments i roba.

Des de CEAS-Sáhara, plataforma d’entitats amb qui el CNJC hem col·laborat en anteriors ocasions, s’ha posat a disposició de la iniciativa un compte bancari, on els i les ciutadanes ja hi estan fent les seves contribucions. Per més informació sobre com col·laborar-hi, podeu consultar aquí  
 

Consulta també la resolució suport poble Sahrauí del CNJC (aquí) i el conveni de col·laboració amb UJSARIO-CNJC (aquí).
#SOSSAHARA #SaharaLliure

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.