27/02/2014

El CNJC, amb la vaga d’estudiants

S'ha convocat avui dijous 27 de febrer.El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) dóna suport a la vaga d’estudiants convocada avui dijous 27 de febrer als instituts i a les universitats per protestar contra la llei Wert i el decret de llengües a les Illes.

El CNJC, com a plataforma que aglutina les principals entitats juvenils de Catalunya, sempre ha considerat l’educació com un pilar bàsic del procés d’emancipació i autonomia dels i les joves. En aquest sentit, l’educació ha estat una de les prioritats en la tasca d’incidència política del CNJC així com la relació i interacció amb la resta d’agents de la comunitat educativa. Les entitats membres del Consell sempre han tingut una actitud molt activa al voltant del debat educatiu. 

Actualment vivim temps difícils en molts aspectes i l’educació és una de les àrees on més s’està evidenciant. Les polítiques encaminades a retallar la despesa pública estan erosionant els pilars bàsics del nostre sistema educatiu, ja de per si bastant precari, posant en perill el futur de molts i moltes joves. Retallades en personal docent, beques, augment de taxes o majors ràtios d’alumnesper aula no fan més que portar al límit un sistema que, atenent a la inversió respecte al PIB, sempre ha estat en economia de guerra. 

No obstant, els atacs a l’escola no només es presenten en termes econòmics sinó també ideològics. Avui ens trobem de cara amb una llei educativa unilateral, sorgida de la imposició política i sense cap fonament pedagògic. Una llei creada sense cap tipus de consens i al marge de la comunitat educativa, que respon més a les doctrines episcopals que a la realitat de les nostres escoles i els seus entorns. És per això que davant totesaquestes amenaces, no podem quedar impassibles.

Més informació sobre la vaga del 27 de febrer:
http://www.ajec.cat/blog/2014/02/el-27-de-febrer-vaga-general-destudiants/
http://www.ccoo.cat/aspnet/accio_jove.aspx
http://sepc.cat/27f-vaga-destudiants-plantem-cara-o-els-seus-privilegis-o-la-nostra-dignitat/

Resolucions del CNJC sobre educació:
/documentat/166
/documentat/164
/documentat/153

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.