28/04/2014

El CNJC, amb les iniciatives de foment i reflexió sobre l’emprenedoria

​El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha participat recentment en diferents actuacions de foment, suport i creació de discurs envers l’emprenedoria i l’autoocupació.El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha participat recentment en diferents actuacions de foment, suport i creació de discurs envers l’emprenedoria i l’autoocupació. Tal com recull el document de mesures per a l’ocupació juvenil consensuat per les entitats del CNJC, el foment de l’autoocupació i el cooperativisme joves forma part d’una de les línies d’actuació per millorar les oportunitats d’ocupació i desenvolupament professional dels i les joves.

En aquest sentit, el CNJC ha participat en l’elaboració de diferents informes i posicionaments, que detallem a continuació, amb els corresponents resultats obtinguts:

·       Informe “L'emprenedoria a Catalunya: activitat, educació i polítiques” elaborat pel CTESC
El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) ha realitzat un informe sobre l’emprenedoria amb la finalitat d’aportar un seguit de consideracions i recomanacions al Govern en aquest àmbit. El CNJC hi va participar aportant el seu posicionament en l’apartat d’educació per a l’emprenedoria. Us recomanem consultar els resultats finals, també podeu accedir a la presentació dinàmica de l’informe.

·       Diàleg Estructurat: Emprenedoria i inclusió social
El CNJC participa des de fa diverses edicions al grup de treball estatal del Diàleg Estructurat de la Comissió Europea entorn les polítiques de joventut. Aquest procés de concertació social entre les institucions comunitàries i la societat civil ha acabat recentment la tercera fase del seu tercer cicle (presidència Grècia), centrada en la reflexió i el debat sobre emprenedoria i inclusió social. Us facilitem les recomanacions sorgides a la conferència grega, així com les conclusions que es van aportar conjuntament amb el Consejo de la Juventud de España. 

D’altra banda, el CNJC dóna suport als següents programes:

·           Programa Atípics 
El Consell ha acordat donar suport al programa “Atípics” de preincubació d’idees positives per joves. Per tal que pugueu conèixer amb més profunditat aquest programa pioner, us recomanem visualitzar el vídeo de presentació d’Atípics. Més endavant difondrem més detalls del contingut del programa.  

·           Foment del cooperativisme Seguint amb una de les línies prioritàries del CNJC en matèria d’ocupació juvenil, com és el foment del  cooperativisme, volem donar a conèixer també les sessions de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya d’Orientació i suport a la creació de cooperatives.
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.