20/05/2011

El CNJC, amb les mobilitzacions contra les dinàmiques econòmiques i polítiques actuals

Dóna suport a totes les iniciatives d’organització i mobilització col·lectiva que promoguin una participació activa de la ciutadania.
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) vol compartir amb aquesta nota el seu respecte cap a les mobilitzacions que s'estan produint aquests dies al nostre país i a diverses ciutats de l'Estat, com a vehicle d'expressió del malestar i la disconformitat de ciutadans i ciutadanes amb les dinàmiques econòmiques i polítiques que articulen el funcionament de la societat on vivim.
 
Al CNJC estem a favor de l'expressió d'idees i opinions i donem suport a totes les iniciatives d'organització i mobilització col·lectiva que s'expressin de forma lliure i pacífica, que s'articulin de forma democràtica i oberta, que promoguin el respecte pels drets fonamentals de totes les persones i pobles, que promoguin una participació activa i crítica, i que tinguin per objectiu el desenvolupament, progrés i la millora de la societat on vivim.
 
Compartim la preocupació per la situació de dificultat i precarietat que viuen moltes persones, especialment el col·lectiu jove, que patim un índex d'atur superior al 43% i que ens veiem impossibilitats per dur a terme un projecte de vida autònom. Compartim la indignació de veure com paguem aquest i altres col·lectius la crisi, alhora que veiem com les grans institucions econòmiques surten indemnes d’una situació que, en part, ells han creat. Compartim la necessitat de trobar mecanismes de control democràtic no tan sols als mercats i a les citades organitzacions com l’FMI, sinó també a partits i agents socials.
 
Creiem fonamental la participació activa de les persones i la capacitat d'organitzar-se col·lectivament per afrontar les problemàtiques i els reptes de la societat on vivim, i per articular i construir propostes de futur viables i amb capacitat per fer avançar la societat. En aquest sentit, entenem el dret a vot i el sistema democràtic com a conquestes irrenunciables bàsiques que cal defensar, promoure i fer avançar per a que el desenvolupament de la societat on vivim reflecteixi de la millor manera possible la voluntat del conjunt de persones que la  conformen.
 
Així mateix, el CNJC creiem en l'associacionisme juvenil com a forma d'organització i mobilització col·lectiva de caràcter permanent, com a espai per a l'aprenentatge d'hàbits democràtics i per al desenvolupament de l'opinió crítica i d'un rol actiu de les persones en la societat on vivim, a l'hora que som oberts i receptius a totes les propostes i sensibilitats existents entre la població juvenil del nostres país.
 
En darrer terme el CNJC volem mostrar la nostra disconformitat amb la decisió presa per la Junta electoral que comporta el desallotjament innegociable de les acampades i concentracions i demanem que a partir del diàleg entre institucions i ciutadania mobilitzada es trobi la manera de fer compatibles la celebració del comicis electorals i el manteniment de les mobilitzacions amb caràcter pacífic, cívic i apartidista evitant així situacions de confrontació i duresa si no hi ha motius ni raons de pes que ho justifiquin.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.