Actualitat

20/05/2011

El CNJC, amb les mobilitzacions contra les din脿miques econ貌miques i pol铆tiques actuals

D贸na suport a totes les iniciatives d鈥檕rganitzaci贸 i mobilitzaci贸 col路lectiva que promoguin una participaci贸 activa de la ciutadania.
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) vol compartir amb aquesta nota el seu respecte cap a les mobilitzacions que s'estan produint aquests dies al nostre pa铆s i a diverses ciutats de l'Estat, com a vehicle d'expressi贸 del malestar i la disconformitat de ciutadans i ciutadanes amb les din脿miques econ貌miques i pol铆tiques que articulen el funcionament de la societat on vivim.

Al CNJC estem a favor de l'expressi贸 d'idees i opinions i donem suport a totes les iniciatives d'organitzaci贸 i mobilitzaci贸 col路lectiva que s'expressin de forma lliure i pac铆fica, que s'articulin de forma democr脿tica i oberta, que promoguin el respecte pels drets fonamentals de totes les persones i pobles, que promoguin una participaci贸 activa i cr铆tica, i que tinguin per objectiu el desenvolupament, progr茅s i la millora de la societat on vivim.

Compartim la preocupaci贸 per la situaci贸 de dificultat i precarietat que viuen moltes persones, especialment el col路lectiu jove, que patim un 铆ndex d'atur superior al 43% i que ens veiem impossibilitats per dur a terme un projecte de vida aut貌nom. Compartim la indignaci贸 de veure com paguem aquest i altres col路lectius la crisi, alhora que veiem com les grans institucions econ貌miques surten indemnes d鈥檜na situaci贸 que, en part, ells han creat. Compartim la necessitat de trobar mecanismes de control democr脿tic no tan sols als mercats i a les citades organitzacions com l鈥橣MI, sin贸 tamb茅 a partits i agents socials.

Creiem fonamental la participaci贸 activa de les persones i la capacitat d'organitzar-se col路lectivament per afrontar les problem脿tiques i els reptes de la societat on vivim, i per articular i construir propostes de futur viables i amb capacitat per fer avan莽ar la societat. En aquest sentit, entenem el dret a vot i el sistema democr脿tic com a conquestes irrenunciables b脿siques que cal defensar, promoure i fer avan莽ar per a que el desenvolupament de la societat on vivim reflecteixi de la millor manera possible la voluntat del conjunt de persones que la聽 conformen.

Aix铆 mateix, el CNJC creiem en l'associacionisme juvenil com a forma d'organitzaci贸 i mobilitzaci贸 col路lectiva de car脿cter permanent, com a espai per a l'aprenentatge d'h脿bits democr脿tics i per al desenvolupament de l'opini贸 cr铆tica i d'un rol actiu de les persones en la societat on vivim, a l'hora que som oberts i receptius a totes les propostes i sensibilitats existents entre la poblaci贸 juvenil del nostres pa铆s.

En darrer terme el CNJC volem mostrar la nostra disconformitat amb la decisi贸 presa per la Junta electoral que comporta el desallotjament innegociable de les acampades i concentracions i demanem que a partir del di脿leg entre institucions i ciutadania mobilitzada es trobi la manera de fer compatibles la celebraci贸 del comicis electorals i el manteniment de les mobilitzacions amb car脿cter pac铆fic, c铆vic i apartidista evitant aix铆 situacions de confrontaci贸 i duresa si no hi ha motius ni raons de pes que ho justifiquin.

Subscriu-te!