17/05/2012

El CNJC aposta per una economia basada en el cooperativisme

El president del CNJC, Sergi Contreras, així ho ha explicat a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya, que ha tingut lloc aquest dimecres, 16 de maig.

El president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Sergi Contreras ha afirmat que el CNJC aposta per un model econòmic basat en el bé comú i col·lectiu ino només en el lucre. En aquest sentit, ha explicat que el CNJC creu que cal apostar més fermament pel cooperativisme com a model de governabilitat democràtica i com a eina per crear ocupació. Ho ha dit en la compareixença a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya que ha tingut lloc el 16 de maig de 2012.

Sergi Contreras ha explicat que la crisi financera ha servit per posar de manifest una sèrie de problemàtiques anteriors que només han fet que agreujar-se. Així doncs, crisis com l’ambiental o la social, segons el president, estan mostrant els seus efectes més crus i obliguen a repensar tot el sistema.

“La precarietat laboral de les persones joves que crèiem estancada segueix en augment. Les taxes d’atur, temporalitat i parcialitat, que podríem anomenar d’inestabilitat laboral continuen pujant fins a cotes inacceptables”, ha afegit Sergi Contreras en la seva intervenció. Pel que fa als efectes de la reforma laboral, Contreras ha afirmat: "La reforma laboral condemna el jovent a l’atur o a la infraocupació".

El president del CNJC ha advertit del risc per la nostra societat que tants joves es vegin obligats a marxar a l’estranger per exercir la seva professió i en busca d’un treball i una vida més digna. En aquest sentit, considera que cal treballar amb l’elaboració de programes que en facilitin la tornada.

Sergi Contreras ha destacat que l’accés al treball i la garantia d’unes condicions laborals dignes són elements clau en les trajectòries d’emancipació de les persones joves. També ha parlat de l’educació i del nivell formatiu dels joves com a elements determinants a l’hora d’accedir i posicionar-se dins del mercat laboral. Així, el president del CNJC ha explicat que amb les elevades taxes d’atur juvenils, són moltes les persones que han vist frustrades les seves expectatives.

Pel que fa a l’educació del jovent, Sergi Contreras ha advertit que continua existint una polarització en els nivells formatius. Davant d’això, el CNJC aposta per una reducció de la taxa de fracàs escolar i per treballar pel retorn al sistema educatiu dels joves amb baixa qualificació. També reclama al govern que es replantegi el dràstic increment de les taxes universitàries. El president del CNJC també s’ha interessat per la renovació de l’AMOJ o de possibles alternatives.

Per finalitzar la seva intervenció, Sergi Contreras ha explicat que aquestes o d’altres propostes per millorar l’ocupació juvenil s’haurien de fer des de la “participació activa dels diferents agents socials, mantenint o creant nous espais de diàleg, fent de la concertació entre els agents socials i l’Administració una forma de treball fructífera i de respecte entre ells”.

Veieu el vídeo de la compareixença aquí.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.