Actualitat

13/11/2012

El CNJC aprova una resolució de suport a la Vaga General europea

Ho va fer el dissabte 10 de novembre durant el Comitè Executiu celebrat al Casinet d'Hostafrancs, Barcelona.
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha aprovat una resolució de suport a la Vaga General europea en el Comitè Executiu celebrat aquest dissabte 10 de novembre al Casinet d'Hostafrancs, a Barcelona.

El CNJC considera que "des de la celebració de l’últim Comitè Executiu del CNJC, la situació del jovent del nostre país ha continuat en un camí de progressiu deteriorament que pot caracteritzar-se breument en sis notes; més recessió, més atur, menys drets, més desigualtats, més precarietat i més temporalitat.". El CNJC creu que es fa necessari ara més que mai que els i les joves es facin sentir, que lluitin pels seus drets i que no deixin que la crua situació, agreujada per la crisi i per les retallades imposades, els anul·li com a ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Així, el CNJC rebutja les polítiques imposades fins al moment i se suma a la vaga general pels següents motius:

  • Primer, perquè s’ha demostrat profundament que aquestes polítiques són ineficients per aconseguir els seus objectius declarats, reduir el dèficit i crear noves bases per a una reactivació sostinguda.
  • Segon, perquè ataca les bases del nostre estat del benestar i del model social europeu i retalla les conquestes aconseguides des de fa molts anys, les quals constitueixen la columna vertebral d’un sistema de protecció social avançat, al que Europa ha d’aspirar de forma irrenunciable.
  • Tercer, perquè s’estan aplicant de forma antidemocràtica, mitjançant regulacions opaques en l’àmbit europeu i amb mesures unilaterals aprovades per reial decret, que van contra del programa electoral del partit del govern.

Llegiu aquí la resolució completa.

Subscriu-te!