22/07/2017

El CNJC aprova una resolució a favor del referèndum anunciat pel Govern de la Generalitat

L'Assemblea Extraordinària del CNJC ha aprovat aquest matí la resolució “Participar és l’únic motor de canvi”, un posicionament a favor del referèndum anunciat pel Govern de la Generalitat pel proper 1 d’octubre. Amb l’aprovació d’aquesta resolució, el CNJC es compromet a fer una crida a la participació juvenil en el referèndum i a acceptar el resultat del mateix.
La resolució aprovada demana al Govern de la Generalitat que la celebració del referèndum compleixi sens falta tres garanties democràtiques: el dret a debat, l’existència d’un cens previ i la realització d’una campanya informativa. Així mateix, el Consell emplaça als governs de l’estat espanyol i Catalunya a seguir fent “un esforç negociador fins l’últim dia per tal d’arribar a un acord”.
El text va en consonància amb posicionaments anteriors del CNJC. El 2016, durant l’Assemblea General Ordinària, el Consell ja va aprovar un posicionament on es demanava que qualsevol canvi de l’actual marc jurídic i polític fos portat a consulta per part de la ciutadania de Catalunya en sufragi universal. 
Vot als 16 anys, l’assignatura pendent
Malgrat el suport explicitat, el CNJC remarca en la seva resolució la necessitat de seguir treballant per aconseguir que en futures convocatòries electorals es reconegui el dret a vot a partir dels 16 anys i el de les persones migrades.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.