13/12/2013

El CNJC celebra que es faci un pas endavant decisiu cap al dret a decidir

Des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) celebrem que hi hagi un acord majoritari respecte a la data i a la pregunta per una consulta sobre el futur estatus polític de Catalunya.

Des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) celebrem que hi hagi un acord majoritari respecte a la data i a la pregunta per una consulta sobre el futur estatus polític de Catalunya.
 
El CNJC, com a plataforma que aglutina les principals organitzacions juvenils del país des de 1979, sempre ha estat una entitat compromesa amb el present i el futur de Catalunya i amb la defensa de les pràctiques democràtiques. Així, no pot quedar-se al marge de la situació política i del debat sobre el dret a l’autodeterminació del nostre país.
 
Des del CNJC es considera que el poble de Catalunya és un subjecte polític i jurídic sobirà. A l’Assemblea General Ordinària del Consell, celebrada el mes de març de 2013, es va aprovar una resolució de suport a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya aprovada pel Ple del Parlament el dia 23 de gener de 2013. A més, el Consell va demanar amb èxit formar part del Pacte Nacional per al Dret a Decidir amb l’objectiu d’incorporar la veu de la joventut catalana en tot aquest procés clau pel futur col·lectiu.
 
Els ciutadans i ciutadanes han demostrat reiteradament en diverses manifestacions massives la voluntat que Catalunya esdevingui subjecte polític. A més, les darreres eleccions van posar de manifest la voluntat majoritària dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya de poder decidir el futur polític del nostre país.
 
Ara més que mai, des del CNJC considerem que esdevé imprescindible la introducció de les eines necessàries per enfortir o assegurar la cohesió social des d’un eix catalanista inclusiu. Des del CNJC també considerem necessari el manteniment, i l’impuls i la priorització d’elements com la sanitat i l’educació, amb l’objectiu d’esdevenir una Catalunya socialment justa i cohesionada.
 
Per tot això, des del CNJC demanem que en tot aquest procés es treballi per a la implicació dels i les joves en la definició del present i futur col·lectiu, defensant que a la consulta, així com en qualsevol moment polític, les persones de 16 i 17 anys puguin votar. Considerem imprescindible que es tingui en compte el paper de la societat civil i de l’associacionisme durant tot el procés cap a la consulta, així com un cop aquesta s’hagi celebrat. En aquest context, volem constatar que el moviment associatiu juvenil és un element clau i imprescindible per la construcció d’una societat amb qualitat democràtica, ja que es tracta d’un moviment que sempre s’ha caracteritzat per ser una veritable escola de ciutadania, la punta de llança de la crítica i l’acció constructiva per a la millora social a nivell col·lectiu.
 
Els i les joves volem decidir sobre el present i el futur del nostre país!

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.