Actualitat

22/03/2013

El CNJC celebra que la llei de consultes incorpori la participació dels majors de 16 anys

Aquesta és una de les reivindicacions clau del CNJC, però cal fer-la extensiva a tot tipus d’eleccions i consultes.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) mostra la seva satisfacció perquè la ponència conjunta per l'elaboració de la llei de consultes incorpora la participació dels majors dels 16 anys en les consultes.
 
El CNJC considera que el dret de vot als 16 anys aprofundeix en els valors democràtics de la societat, en general, i de les persones joves, en particular, per això aquesta és des de fa temps una de les seves reivindicacions clau. En la línia del que estan fent alguns països europeus, el CNJC creu que aquesta iniciativa, treballa amb l’objectiu d’implicar el màxim de gent possible en la presa de decisions col·lectives i de situar els i les joves al centre de l’agenda política i electoral. Als darrers temps als joves se’ls han tancat moltes vies d’emancipació i, en aquest sentit, el dret de vot als 16 anys simbolitza una voluntat política de fer possible la intervenció i la participació dels i les joves en els afers col·lectius.
 
Tot i així, el CNJC considera que el dret a vot als 16 anys cal fer-lo extensiu a tot tipus d’eleccions i consultes, i continuarà treballant per tal que així sigui.

Subscriu-te!