17/10/2017

El CNJC condemnem l’empresonament dels presidents de l’ANC i d’Òmnium

El Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) condemnem rotundament l’entrada a presó incondicional dels presidents d’Òmnium Cultural i de l‘Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, acusats de sedició; un delicte relacionat amb un clima de violència inexistent a Catalunya i que a la vegada pot comportar penes de presó de fins a 25 anys.
Considerem que el dret a manifestació així com el d'organització són drets fonamentals i una vegada més reiterem que convocar una mobilització noviolenta com la del passat 20 de setembre mai pot ser un delicte.
Així doncs, volem denunciar una vegada més que la judicialització de la política no ajuda en cap de les maneres a construir un clima de diàleg. L'empresonament de Cuixart i Sánchez és l'última gota en aquest escenari de repressió. S'ha ordenat l'empresonament de dues persones que durant els darrers anys han contribuït a impulsar, juntament amb les respectives organitzacions i moltes altres plataformes i associacions, mobilitzacions clarament pacífiques arreu del territori. El debat polític només es pot afrontar amb democràcia i diàleg; i en cap cas en l'actual clima de repressió.
A la vegada exigim fermament la posada en llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sanchez perquè defensar la democràcia i la mobilització noviolenta no és cap delicte.
Des del CNJC, com a plataforma que té com a pilars la participació i organització del jovent, els valors democràtics i els drets humans, seguim reivindicant el final d’aquesta escalada repressiva contra la llibertat d'expressió, i contra els drets de reunió, manifestació i associació.

#JordisLlibertat #Democràcia

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.