24/10/2013

El CNJC crida a la vaga del sector de l'educació

Des del CNJC no ens resignem, cridem a la mobilització i ens sumem a les convocatòries de vaga i manifestació de la comunitat educativa programades arreu del territori català.Des del CNJC considerem l'educació com una eina bàsica per la transformació social i un pilar essencial del procés d'emancipació. Per això, sempre hem defensat la necessitat d'un gran pacte per l'educació.

El govern de l'estat està duent a terme una contrarreforma que no ha estat consensuada amb la comunitat educativa i que dinamita els avenços en matèria d'educació d'ençà de la reinstauració de la democràcia retornant-nos als moments més obscurs del franquisme.
La LOMCE trepitja les competències fixades per l'Estatut de Catalunya, establint un model completament vertical i recentralitzador que atorga a l'Estat competències absolutes i control polític sobre el què s'ensenya a les aules de tot el territori.

La pèrdua de pes del Consell Escolar transformant-lo en un òrgan merament consultiu és un greu atac a la democràcia de centre i a la gestió compartida. Això suposarà l'exclusió dels estudiants de la presa de decisions, convertint-los en simples clients.

Paral·lelament la LOMCE pretén l'elitització del sistema educatiu mitjançant rànquings de notes que determinaran l'accés a recursos per part de les escoles i instituts, provocant una polarització entre centres de malanomenada excel·lència i centres 'gueto'. A més a més, el text blinda els concerts que segreguen els i les alumnes per sexes i imposa la religió com a matèria avaluable, perpetuant així els privilegis de l'Església catòlica en el sistema educatiu.

D'altra banda, es produeix un atac frontal al model d'èxit d'immersió lingüística de l'escola catalana amb una trajectòria de més de trenta anys, atemptant contra el patrimoni cultural i la sobirania de Catalunya  i fracturant la cohesió de la societat catalana.
Aquesta brutal agressió amb clars objectius ideològics i obviant totalment els arguments pedagògics, juntament amb les polítiques de desmantellament del sector públic dels darrers anys, han de tenir una resposta contundent per part de la societat civil i en especial dels i les joves.

Es per això que des del CNJC no ens resignem, cridem a la mobilització i ens sumem a les convocatòries de vaga i manifestació de la comunitat educativa programades arreu del territori català.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.