14/09/2017

El CNJC cridem al jovent a participar l'1 d'octubre

El jovent organitzat no ens resignem a veure com tot passa al nostre voltant. Som la prova viva que als i les joves ens interessa la política, una política que volem democràtica, flexible, oberta i atenta a les demandes de la societat. Per això, davant l’escenari de convocatòria d’un referèndum per l’1 d’octubre i seguint el mandat de la nostra assemblea, posem en marxa la campanya #VotantEsVeuClar sota el lema És quan votem que es veu clar.

La veu del jovent a favor del dret a decidir s’ha fet sentir arreu de Catalunya. El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), assumint-nos com a espai ampli en sensibilitats i sabent-nos entitat social que no vol restar indiferent, no podem tapar-nos les orelles, girar l’esquena ni adoptar un paper passiu. Per això, amb la campanya que llancem avui, volem animar a tots i totes les joves a posicionar-vos i votar en la convocatòria electoral de l’1 d’octubre, sigui quina sigui la vostra opció de vot. Perquè, modificant el vers de J.V. Foix, és quan votem que es veu clar el que volem el jovent. És quan es compten els vots de les urnes que es veu clar quina és la majoria. És llavors quan d’una vegada per totes es trenca el silenci sense que es pugui donar peu a interpretacions subjectives.

El referèndum de l’1 d’octubre pot implicar canvis estructurals. Uns canvis que, com a part del present i del futur que som, hem de poder decidir col·lectivament. Fem que ningú decideixi per nosaltres, decidim nosaltres, decidim-ho ara! Votar és un dret però també una responsabilitat.

L’1 d’octubre, el jovent votarem perquè es tingui en compte la nostra opinió. Votarem per les persones de 16 i 17 anys que malgrat les reivindicacions de nombrosos col·lectius, segueixen sense tenir dret a vot. I votarem per les persones migrades, volem que també es reconegui i tingui en compte la seva veu en totes les convocatòries electorals!

Finalment, des del CNJC entenem que si es compleixen les garanties democràtiques acordades en la resolució Participar és l’únic motor de canvi, el referèndum d’autodeterminació ha de ser efectiu i vinculant. Per això demanem que sigui quin sigui el resultat, aquest es reconegui. Malgrat tot, des del CNJC seguim demanant al govern espanyol i a la Generalitat a fer un esforç negociador i assolir el pacte. Davant reivindicacions polítiques, respostes polítiques, debat i diàleg!

Tant si dius “Jo votaré SÍ” com si dius “Jo votaré NO”, l’1 d’Octubre participa al referèndum. Només si ens expressem tots i totes sabrem què vol el poble de Catalunya. Votant es veurà clar, #VotantEsVeuClar!

Descrrega't els materials de la campanya des de la banda dreta d'aquesta publicació.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.