09/04/2013

El CNJC dóna suport a la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) s'ha adherit a la campanya de recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per regular la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) s'ha adherit a la campanya de recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per regular la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). La Comissió Promotora de la ILP va redactar un projecte de llei, el va presentar a la Mesa del Parlament i ja s’han fet els tràmits parlamentaris previs a la recollida de signatures. A partir d’ara, la Comissió Promotora de la ILP disposa de 120 dies hàbils per aconseguir un mínim de 50.000 signatures. Si s’aconsegueixen es podrà celebrar un debat de totalitat al Ple del Parlament.

Aquesta ILP regula la renda garantida de ciutadania establerta per l'article 24.3 de l'Estatut de Catalunya que diu el següent: “Les famílies o persones en situació de pobresa tenen dret a accedir a una Renda Garantida Ciutadana que els garanteixi una vida digna”.

La proposta planteja una prestació econòmica mensual per garantir que tothom tingui uns ingressos per damunt del llindar de la pobresa. La quantitat que es fixa és de 664 euros i dotze pagues, fet que equival a la de l'indicador de renda de suficiència que es revisa anualment. Aquesta xifra marca també el màxim d'ingressos per tenir dret a la percepció de la prestació. Qui no tingués cap ingrés percebria aquesta quantitat, i qui en tingués, la diferència fins arribar-hi. Els altres requisits són ser major de divuit anys, viure legalment a Catalunya i acreditar dotze mesos de residència continuada. Aquesta prestació substituiria el PIRMI.

Animem a les entitats del CNJC a donar suport a aquesta ILP amb una adhesió a la campanya, així com a difondre-la entre la ciutadania. També us animem a fer-vos fedataris (persones autoritzades per a la recollida de signatures). I, evidentment, animem a tothom a signar per tal que aquesta Renda Garantida de Ciutadania sigui una realitat.

Per a més informació sobre aquesta Iniciativa Legislativa Popular consulteu el web de la comissió promotora. També podeu consultar el text del projecte de llei presentat i la memòria justificativa.

Us deixem el vídeo de la campanya.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.